Rubriky
Sport Zprávy

Děčínští hokejisté na úvod přípravy zapsali porážku v Mostě

Po více než pěti měsících vstoupili do zápasového tempa děčínští hokejisté, kteří na úvod přípravy zavítali do Mostu. V utkání, jenž bylo pro soupeře už čtvrtou prověrkou, však Grizzly tahali za kratší konec provazu. Na první branku sice ještě dokázali zareagovat a vyrovnali po zásluze Tomáše Nezbedy, jenomže ve druhé třetině soupeř dvěma slepenými góly odskočil a vedení už nepustil. Pro Medvědy tak první test skončil porážkou 2:4.

Úvodní trefu zápasu obstaral ve 12. minutě domácí Tomáš Urban, který po přesilovkové souhře potrestal Děčín za vyloučení – 1:0. Medvědi dokázali bleskově odpovědět, když ani ne po dvou minutách vyrovnali zásluhou Tomáše Nezbedy – 1:1.

Další góly padaly ve druhé části. V čase 29:19 se po vyhraném vhazováním prosadil Ivan Řehoř – 2:1. Za 47 sekund Lvi odskočili na rozdíl dvou branek. Martin Mical se po získání puku dostal do úniku, který nadvakrát zakončil za záda Lukáše Lavingera – 3:1. Ve 38. minutě mohl navýšit vedení svého týmu v samostatném úniku Michal Daniel, ale proti němu se blýskl Lavinger.

Grizzly díky využité početní výhodě skvěle vstoupili do poslední periody. Před bránou dobře postavený Vladimír Brož dorazil kotouč do sítě a snížil – 3:2. Děčínskému mužstvu se už vyrovnat nepovedlo ani při závěrečné hře bez brankáře. Naopak poslední slovo zápasu měl mostecký Jaroslav Šimeček, jenž dovezl puk do odkryté klece – 4:2.

MOSTEČTÍ LVI – HC Děčín 4:2
(1:1, 2:0, 1:1)

Branky a asistence:
12. Urban (Šoustek, Řehoř), 30. Řehoř (Mical), 31. Mical, 60. Šimeček (Písařík, Kýhos) – 14. Nezbeda (Kaltenböck), 41. Brož (Faigl, Nezbeda)

Sestava Mostu:
Hosnedl (Tuhý) – Urbánek, Havlůj, Šoustek, Hocelík (C), Rykl, Hofmann – Nedrda (A), Písařík, Šimeček – Veselý, Kýhos (A), Daniel – Urban, Řehoř, Mical – Matas, Král

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Brož, Kaltenböck, Starý, Zedek, Werner, Bartoň, – Tůma, Nezbeda, Faigl – Smola, Jursa, Macek – Paršakov, Hruška, Černý – Nowák

Zdroj: HC Děčín