Rubriky
Zprávy

Změny v MAD od září: Úprava ceníku a jízdních řádů

Se začátkem září čekají na cestující městské autobusové dopravy změny v cenách jízdného. Od 1. září Dopravní podnik města Děčína, a.s. zvýší ceny jak jednotlivých, tak i časových jízdenek.Od 4. září opět začínají jezdit školní spoje.

 Zdražení se dotkne všech typů jízdních dokladů. Za nezlevněnou jízdenku s platností 45 minut cestující v autobuse v hotovosti nově zaplatí 24 korun, v případě elektronické platby pak dvacet korun. Celodenní jízdenka s platností do 4:00 hodin následujícího dne bude stát při platbě v hotovosti 72 Kč a při platbě kartou 66 korun.
Změny na cestující čekají také v ceníku časových jízdenek. Sedmidenní jízdenku bude nově možné zakoupit za 168 Kč, třicetidenní za 600 Kč a devadesátidenní za 1 600 Kč. Novinkou, kterou dopravní podnik do prodeje zařadí, bude roční jízdenka, kterou bude možné zakoupit za 5 000 korun. Kompletní ceník, včetně zlevněného jízdného, které tvoří polovinu nezlevněného jízdného, bude k dispozici na www.dpmdas.cz, jízdních řádech umístěných na autobusových zastávkách a u předních dveří městských autobusů.

Ke změnám dochází na základě rozhodnutí zastupitelů, kteří nový ceník odsouhlasili na červnovém jednání. Úpravou cen město reaguje na povinnost vyplývající ze smlouvy o spolupráci při zajišťování dopravní obslužnosti s Ústeckým krajem, na jejímž základě musí ceny městské dopravy reflektovat ceny dopravy v Ústeckém kraji.

Od pondělí 4. 9. 2023 začíná nový školní rok, a proto se opět vrací i školní spoje. Více informací ke školním spojům nalezne ZDE…

Od září se také mění provoz linky č.216, která jezdí mezi zoo a zámkem. Zatímco v létě jezdila denně, od září to bude opět o víkendech. Další informace naleznete ZDE… 

FB jizdne

Zdroj: Magistrát města Děčín