Rubriky
Sport Zprávy

Čtvrťáci v Sokolově druzí

hc zaciDěčínští hokejisté 4. třídy zavítali na turnaj čtyř celků do dalekého Sokolova. Jednalo se o první oficiální turnaj na velké hřiště pro tuto kategorii a tak byli všichni trenéři plni očekávání, jak jejich svěřenci tuto novou zkušenost zvládnou. Nutno říci hned na úvod, že kluci a holky z Děčína se s novou rolí popasovali na výbornou.

Systém turnaje bodoval zvlášť každou hrací polovinu. Tento systém v hráčích budí ty nejlepší výkony, protože stále o něco jde v podobě možnosti získání bodů do tabulky. Jako první jsme se postavili celku z Chomutova. Již z předchozích utkání v minihokeji jsme věděli, že se jedná o jeden z nejkvalitnějších celků v naší kategorii a očekávali jsme velký tlak ze strany soupeře. Během utkání se naše očekávání potvrdilo a soupeř nás přehrával nejen v rozestavení a držení si postů ve všech částech kluziště, ale také v bruslení, které je skutečnou doménou Pirátů z Chomutova. Nutno však podotknout, že děčínští medvědi se v tomto utkání neztratili a základní technické pokyny ze strany trenérů plnili. Po třetinách 1:7 a 0:5 jsme si do tabulky připsali první prohry.

V následujícím utkání jsme nastoupili proti oblíbenému celku z Klášterce nad Ohří. Utkání s tímto klubem jak v dospělých, tak dětských kategoriích se dají nazvat jako derby. Utkání mělo hned od začátku vše, co má takové derby mít. Silná podpora obou celků z publika, vyrovnané výkony a pohledné akce na obou stranách kluziště. První polovinu prohrál Děčín smolně 1:2. Od druhé poloviny jakoby se děčínský medvěd probudil ze spánku a vydal se na lov. Tu vyhrál Děčín 5:3 a zajistil si tak první dva body do tabulky.

Po obědě a potřebném odpočinku se vydal děčínský celek na závěrečný boj proti pořadateli ze Sokolova. Podle dosavadních výkonů jsme věděli, že se nebude jednat o jednoduchý boj, avšak trenérům se podařilo chlapce namotivovat k excelentnímu výkonu. Po 1. minutě první poloviny vedl Děčín již 2:0 a všechno se dařilo. Během první poloviny sokolovští hráči několikrát ohrozili branku hráčů Děčína, tu však bezchybně strážila Klára Hejzáková. Po první polovině jsme brali vítězství 4:1 a stál před námi úkol poslední. Zvládnout i druhou část utkání minimálně stejně dobře, jako tu první. Vstup do ní byl opět famózní a ihned po úvodním buly jsme vedli 1:0. Druhá polovina byla bohatá na šance na obou stranách a brankáři se opět nenudili. Skóre se vyvíjelo stále ve prospěch hostujících hráčů z Děčína a zastavilo se výsledku 3:2. Ovšem jakoby infarktových situací nebylo málo a 10 sekund před koncem poloviny, kdy jsme měli kotouč v pásmu soupeře, se podařila nepochopitelná věc v očích děčínských trenérů, kdy hráč Sokolova zachytil „centr“ na modré a jel v samostatném úniku na brankáře. Bylo evidentní, že to bude těsné, aby dojel, ten však svou úlohu splnil, zakončil, avšak brankář medvědů byl proti a také splnil svou funkci strážce vítězství. Ihned po dokončení akce zazněla siréna a mohla tak propuknout radost v podání hráčů a pád obrovského balvanu ze srdce v podání trenérů.

Konečné druhé místo bylo nádherným zakončením roku 2014 a dodatečným dárkem trenérům pod stromečkem.

Sestava Děčína: Klára Hejzáková, Jonáš Kurus (brankáři), Vojtěch Hois, Petr Hruška, Anna Pavlasová, Ondřej Holec, Lukáš Hanzl, Jan Ryšavý, David Kroupa, Martin Zedník, Jan Lacina, Arnošt Seifert, Tomáš Jirsák, Václav Říha, Tereza Kopecká, Karel Hejzák.

Děkujeme všem za výbornou reprezentaci města Děčín a klubu HC Děčín.

Autor: Mgr. Ondřej Michálek
Zdroj: HC Děčín