Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi sahali po třech bodech, nakonec se ale museli spokojit s jedním

zdarV posledním domácím utkání v letošním roce změřili Medvědi síly s Plameny ze Žďáru nad Sázavou. Až do 55. minuty drželi těsné vedení 1:0, hostům se však podařilo vyrovnat a vynutili si tak prodloužení. To vítěze nepřineslo a zápas tedy dospěl do samostatných nájezdů. V nich pak byli úspěšní hráči Žďáru a připsali si tak o bod navíc.

Utkání začalo útočně z obou stran a i brzy se diváci v hledišti dočkali první branky. A to na straně Děčína. Ve čtvrté minutě totiž přízemní střelou rozvlnil hostující síť JAROSLAV HAŠEK – 1:0. Jenomže hosté brzy mohli srovnat. Ve velké šanci se ocitli Kaňka s Gregarem, ale druhémjmenovanému se Lavingera překonat nepodařilo. Druhá branka v první periodě již nepadla, ale šance byly k vidění na obou stranách. V jedné z nich se dostal ke střele Gregar, ale Filipovský ho včas připravil o puk. V závěru první třetiny ještě pálil Kaltenböck z těžkého úhlu a zaměstnal Slámu v brance hostí. Ten však dobrým zákrokem jeho snahu o vstřelení další branky dokázal zlikvidovat. Poprvé do kabin se tak šlo rozhodně lépe Medvědům, kteří si vypracovali jednobrankový náskok.

Na počátku druhé třetiny tečoval Vacek puk před brankou Plamenů, ale Sláma se ve svém brankovišti znovu vyznamenal. Zabránil tak další inkasované brance. Poté se snažili na druhé straně také hosté, kteří zaměstnali Lavingera, ale i domácí brankář puk za svá záda nepustil. Sláma poté znovu úřadoval a motal hlavy útočníkům Děčína, když zlikvidoval tři nebezpečné střely, které na něho mířily. Pak ovšem ujel Hašek s Volrábem a prvně jmenovaný mohl skórovat podruhé v utkání. Jenže brankář Plamenů znovu včas zakročil. Hned na to na něho mířila další střela, která však jen orazítkoval tyč branky hostí. Hosté tedy tlaku Děčína před koncem druhého dějství odolali a stále živili naději na úspěch v sobotním klání.

Do třetí části hry nastoupili hosté s odhodláním něco se zápasem udělat. A na ledě to bylo opravdu znát. Už ve 44. minutě se na Lavingera řítil úplně sám Kunstmüller, ale tváří v tvář Lavingerovi neuspěl. Na opačné straně se v úplně stejné pozici ocitl Volráb, ale ani on nebyl úspěšný. A brankou neskončila ani další obrovská příležitost před Slámou, když se ve skrumáži před ním netrefil Hašek. Úderem pětapadesáté minuty se však hosté dočkali kýženého vyrovnání. Přesnou přihrávku na svoji hokejku dostal MARTIN GREGAR, který poté bez problémů zasunul puk za bezmocného Lavingera – 1:1. Hráči hostí poté ožili a další dvě jedovaté střely musel zneškodnit Lavinger. Jelikož se do konce třetí třetiny už nic nestalo, zápas tak dospěl do prodloužení.

Pětiminutové prodloužení vítěze neurčilo a na řadu tak musely přijít samostatné nájezdy. V nich nejprve poslal do vedení v sérii Volráb, ale Padělek na jeho úspěšný nájezd zareagoval taktéž brankou. Poté jel v další sérii znovu Volráb, ale proti Slámovi neuspěl. To Padělek, který rovněž jel podruhé, úspěšný byl a rozhodl tak o bodu navíc pro svůj klub. Děčín si do tabulky připsal jeden bod.

HC Děčín – SKLH Žďár nad Sázavou 1:2 po sn. (1:0, 0:0, 0:1 – 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Hašek (Volráb, Kaltenböck) – 55. Gregar (Plachý, Kunstmüller), rozh. náj. Padělek

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Filipovský, Vaněk, Kaltenböck, Hříbal, Klement, Molnár – Hašek, Volráb, Kment – Drnec, Faigl, Vacek – Chovanec, Bezpalec, Polák – Bačák, Strnad, Fojt

Vendula Zdražilová, HC Děčín