Rubriky
Sport Zprávy

Děčín z ledu Klatov veze bod

klatovyPředehrávku v Klatovech měli Medvědi velmi dobře rozehranou, když před třetí třetinou vedli o dvě branky. Domácí však dokázali srovnat krok a dokonce se dostali i do vedení 4:3. V samotném závěru pak vyrovnal Volráb a poslal utkání do prodloužení. Nakonec zvítězily Klatovy po samostatných nájezdech a Děčín vůbec poprvé v letošní sezóně bodoval na hřišti soupeře. Z Klatov veze alespoň jeden bod.

Úvod středečního utkání patřil domácímu celku, který se už v polovině třetí minuty ujal vedení, když se přesně trefil z prostoru mezi kruhy ANTONÍN BASTL – 1:0. Prakticky hned na to měli možnost přesilové hry a tudíž i šanci na brzké vyrovnání Medvědi, ale hru o jednoho muže v poli navíc nedokázali zužitkovat. Naopak zahrozili v oslabení domácí. Pacanda se dostal do samostatného úniku, ale Lavinger byl připraven. Medvědi se ale přeci jenom dočkali srovnání stavu skóre. V deváté minutě vyrazil domácí brankář střelu Vacka pouze před sebe a k puku se poté dostal TOMÁŠ DRNEC, který v pohodě doklepl touš za Polívkova záda – 1:1. Ve třinácté minutě mohli jít domácí hráči znovu do vedení, ale po střele Pacandy zazvonila tyč hostující branky. Z protiútoku to následně zkoušel Hašek, ale na Polívku nevyzrál. V závěru první třetiny padla ještě jedna branka, a to do domácí sítě. JAROSLAV HAŠEK z mezikruží potrestal špatnou rozehrávku Klatov a poslal Medvědy do vedení – 1:2.

V úvodu druhého dějství se dostal Čuban do blízkosti Lavingera, ten byl ale ve svém brankovišti pozorný. Vzápětí pak musel likvidovat Martincovu střelu. Čtyři minuty před koncem třetí periody se do úniku dostal Kuchynka, ale Polívka jeho velkou střeleckou příležitost vychytal. Hned na to se do stejné akce vydal také Noga, ale svou střelou trefil jen hruď Lavingera. Se šancemi se roztrhl v tu chvíli pytel a do další se o chvíli později dostal také JAROSLAV HAŠEK, který byl ale úspěšný. Poslal tak Medvědy do dvoubrankového náskoku – 1:3. V závěru druhé třetiny pak ještě zlikvidoval střelu Kuchynky Polívka.

Domácí se ve třetí třetině nevzdali a snažili se o snížení stavu skóre, které by jim dalo naději na úspěch středečního klání. Kontaktní branku se jim nakonec podařilo vstřelit v čase 49:42, když se prosadil MATĚJ BERAN – 3:2. A o čtyřicet vteřin později už bylo dokonce vyrovnáno. ROMAN VONDRYSKA byl tím šťastným mužem, který překonal Lavingera a bylo znovu vyrovnáno – 3:3. A aby toho nebylo málo, v 57. minutě šly Klatovy do vedení. MATĚJ BERAN se trefil podruhé v zápase a strhl vedení na stranu svého celku – 4:3. V závěru třetí třetiny se Děčín odhodlal k powerplay a to se mu vyplatilo. Třiadvacet vteřin před koncem třetí třetiny dorazil střelu Haška do domácí branky DANIEL VOLRÁB a zajistil Medvědům minimálně bod. Zápas tak došel do prodloužení.

V nastaveném čase nikdo o druhém bodu pro sebe nerozhodl, a tak se muselo rozhodovat v samostatných nájezdech. V nich byl úspěšnější stejně jako v sobotu se Žďárem soupeř, a tak si Děčínští z ledu Klatov odvezli jeden bod.

HC Klatovy – HC Děčín 5:4 po sam.náj. (1:2, 0:1, 3:1 – 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Bastl (Beran), 50. Beran (Kubeš), 51. Vondryska (Topinka, Zeman), 57. Beran (Vondryska, Kubeš), rozh. náj. Pacanda – 9. Drnec (Vacek, Kaltenböck), 19. Hašek, 37. Hašek (Kaltenböck), 60. Volráb (Hašek)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Filipovský, Zdvořáček, Kaltenböck, Hříbal, Klement, Molnár, Vaněk, Kment, Hašek, Volráb, Kuchynka, Drnec, Faigl, Vacek, Strnad, Bezpalec, Polák, Chovanec, Fojt

Vendula Zdražilová, HC Děčín