Rubriky
Sport Zprávy

BK Děčín dnes na své palubovce přivítá Slunetu Ústí nad Labem

sluneta-usti-nad-labem-vs-bk-decinPo nedávném trojutkání proti třem medailistům z loňské sezony čeká nyní válečnickou družinu další série domácích utkání, tentokrát se do Vánoc představí ve své aréně hned čtyřikrát v řadě! Tuto zápasovou šňůru odstartují Bosák a spol. tuto středu třaskavým severočeském derby proti Ústí nad Labem v rámci 20. kola KNBL.

Hráči Slunety v posledních dnech a týdnech stoupají tabulkou nahoru (aktuálně jsou na 6. místě s bilancí 10:8), a to i díky pěti výhrám z posledních šesti zápasů. Navíc v posledních třech kláních zdobí ústeckou družinu průměr 104 nastřílených punktů! Ústečtí zvládli i nedělní derniéru proti Pardubicím a zvítězili 99:94 (nejlepší střelci UL: Laroche 20, Vette 18, Alič 15).

Čarnecký a spol. nezaváhali ani v Českém poháru, kde ve 3. kole přešli přes prvoligovou Lokomotivu Plzeň po výhře 81:61. Ve 4. kole se pak 14. ledna Pandy utkání v další bitvě o vládce severu v ČEZ Sportcentru s naším celkem!

V ústeckém týmu došlo v letošní sezoně již ke třem změnám. Vedení klubu nepřesvědčil Mitchell Patton a zkraje října ho nahradil Raven Barber, jenž podepsal smlouvu do konce sezony. V polovině listopadu pak na pozici vyššího křídla angažovalo vedení 200 vysokého a 100 vážícícho Jamese Crowdera.

Válečníci v posledních dvou zápasech řádně zabrnkali svým fanouškům na nervy. Po strhující výhře 78:77 nad Opavou díky Vyoralově buzzer beateru jsme se v sobotu do poslední chvíle rvali o výhru i v Kolíně, kde jsme nakonec brali dva body po vítězství 78:76 (Houška a Vyoral po 16, Bosák a Tucker po 12).

První letošní severočeském derby ve Sportcentru Sluneta sledovalo 1520 diváků, z čehož značnou část tvořili děčínští tifosi, kteří vytvořili svým oblíbencům opravdu skvělou atmosféru! Kromě vítězství v hledišti vybojovali svěřenci Pavla Budínského i to na hřišti, když zvítězili 86:74 (Houška 21, Bosák 17, Bažant 12 – Vette 18, Rahon 14, Čarnecký 11).

Top skóreři Slunety v letošní sezoně:
Clayton Vette – 16,8 bodu (6. místo v KNBL – miminum 15 odehraných zápasů), 7 doskoků (4.) a 4 získané fauly na utkání
Hernst Laroche – 14,8 bodu, 6 asistencí (2.) i plusových faulů na zápas (1.)
James Rahon – 14,2 bodu a 5 doskoků na utkání

Ladislav Faltin
Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta