Rubriky
Sport Zprávy

Děčín v Bílině vedl, domů však odjel s prázdnou

Bilina vs HC DCDo nedaleké Bíliny zajížděli hokejisté Děčína k dalšímu utkání druhé hokejové ligy. V utkání se dostali do vedení, ale nakonec ho neudrželi a odešli z ledu poraženi. Z výhry se tak radoval bývalý hráč Medvědů, Lukáš Zika.

Hned po vhazování se k puku za brankou dostal bývalý děčínský hráč Lukáš Zika, ale po jeho přihrávce nedokázal skórovat Procházka. O chvíli později to zkoušel na druhé straně Málek, ale Chabr v domácí brance byl pozorný. To však nevadilo, hned na to se totiž v přesilové hře prosadil JAROSLAV HAŠEK a otevřel tak středeční účet utkání – 0:1. Následně pak museli Medvědi čelit dvojnásobné početní výhodě Bíliny, ale dokázali se ubránit. Pět minut před první sirénou ujel po pravém křídle domácí Brandejský, ale svůj střelecký pokus poslal jen těsně vedle branky hostí. Vyrovnání se tedy zatím nekonalo. Naopak v závěru prvního dějství mohl Děčín navýšit své skóre, když měl k dispozici přesilovou hru, ale tentokrát zůstala nevyužita. Poprvé do kabin se tak šlo lépe Medvědům, kteří si vypracovali slibné jednobrankové vedení.

Domácí hráli na začátku druhého dějství přesilovou hru, kterou však zužitkovat nedokázali. Na druhé straně pak tvrdě vystřelil Volráb, ale Chabr včas zareagoval a svým zákrokem děčínského útočníka vychytal. Poté se do útoku dostali Draci, kteří si vytvořili gólovou akci, na jejímž konci stál FILIP HLINKA, jenž svou přesnou střelou dokázal srovnat s Děčínem krok – 1:1. Hokejisté Bíliny poté ožili a na Lavingera mířila další sprška střel. Za jeho záda se pak nedostala ani střela z mezikruží z hokejky Ziky. Stejný hráč se ocitl v další velké šanci, ale branku Děčína přestřelil. To jeho spoluhráč se ale za chvíli nemýlil. JAN BITTNER se dostal do samostatného úniku a svou střelou dokázal překonat Lavingera. Draci tak strhli vedení na svou stranu a otočili průběh utkání – 2:1. Jenže z vedení se radovali jen něco málo přes jednu minutu. Ve skrumáži před dračí brankou dotlačil puk za záda Chabra TOMÁŠ FAIGL a bylo znovu vyrovnáno – 2:2. Branka do šatny tak pro Děčín měla určitě velkou váhu.

Medvědi začali třetí periodu aktivněji, ale ani Drnec či Kment skórovat nedokázali. To Draci naopak ano. A to hned dvakrát. Dvěma slepenými brankami se totiž dostali do dvoubrankového náskoku. Nejprve přesně mířil ŠTĚPÁNEK – 3:2 a po něm takřka po buly rozlnil děčínskou branku počtvrté JAN BITTNER, pro kterého to byl druhý přesný zásah v tomto utkání – 4:2. Draci byli pochopitelně na koni a v krátkém sledu po vstřelených brankách zatížili Lavingera dalšími nebezpečnými střelami. Až v polovině třetí třetiny se dostali před branku Bíliny také Medvědi, ale Chabr byl proti střele Chovance pozorný. Chabr si poradil i s tvrdou střelou Vaňka a hned poté také s projektilem Chládka. V závěru třetího dějství se ještě do samostatného úniku dostal Hašek, ale Chabra překonat nedokázal.

HC Draci Bílina – HC Děčín 4:2
Branky a nahrávky: 28. Hlinka (Racek, Brandejský), 39. Bittner, 45. Štěpánek (Fučík), 47. Bittner (Přeučil) – 9. Hašek (Kment), 40. Faigl (Hašek)

Sestava HC Děčín:

Lavinger (Šticha) – Filipovský, Vaněk, Kaltenböck, Hříbal, Málek, Molnár, Strnad, Vegner, Hašek, Volráb, Kment, Drnec, Chládek, Vacek, Chovanec, Faigl, Fojt, Bačák, Chamrád, Polák.

Vendula Zdražilová, HC Děčín