Rubriky
Sport Zprávy

Válečníci přivítají na svém kurtu pražský USK

usk-prahaVálečníci v sobotním klání přivítají v 18 hodin na svém kurtu pražský USK, proti němuž budou chtít prodloužit šňůřu tří vítězství. Po zápasech s Opavou a Ústím nad Labem (vysílala je Česká televize) bude během necelých dvou týdnů toto již třetí utkání (!), které bude přímým přenosem vysílat televize, tentokrát to bude stanice Slovak Sport TV1.

Výkony a výsledky Pražanů jsou v letošní sezoně jako na houpačce. V tabulce aktuálně svěřencům kouče Aliloviče patří 9. místo díky třem výhrám a pěti porážkám. Z posledních dvou klání odešli Feštr a spol. jako poražení, když po porážce u Vajgaru nestačili tuto středu v domácím prostředí na dosud neporažené Pardubice. Beksa ale výhru na svou stranu strhla až v samém závěru zásluhou trojky Levella Sanderse. Při prohře 72:76 byli nejlepšími střelci USK Lukáš Feštr (22 punktů), Mitja Nikolič (21) a Matej Krušič (9).

Svěřenci Pavla Budínského naopak v severočeském derby dokázali navázat na úspěchy z Opavy a doma proti Kolínu a před více než patnácti stovkami fanoušků zdolali Pandy poměrem 86:74 (Houška 21, Bosák 17, Bažant 12). I zásluhou ostatních středečních výsledků jsme se díky bilanci 6-2 vyhoupli již na druhou příčku v tabulce!

Top skórery týmu z metropole hlavního města v letošní sezoně jsou Mitja Nikolič (16,1 bodu a 5 doskoků na zápas), Lukáš Feštr (13,9 bodu a 5 získaných faulů) a Matej Krušič (13,4 bodu a 8 doskoků).

Shrnutí loňské sezony Pražanů:
V sezoně 2013/2014 se v NBL Pražané neprobojovali do play-off, když skončili po základní části na 9. místě s bilancí 13 výher a 29 porážek. K postupu do vyřazovacích bojů scházelo Feštrovi a spol. na osmou Ostravu šest výher…

Změny v týmu Sov:
Posily: Martin Peterka (hostuje v USK z Pardubic do konce kalendářního roku 2014), Matej Krušič (KK Grosuplje – slovinská nejvyšší soutěž), Mitja Nikolič (Rogaska Crystal – slovinská nejvyšší soutěž); novým koučem týmu se stal slovinský stratég Mirsad Alilovič.

Odchody: Michal Vocetka a Aleš Chán (oba Kolín), Michal Šotnar a Stanislav Votroubek (oba Svitavy), Viktor Cvek odešel do Opavy již v průběhu loňské sezony; kromě toho po sedmi letech skončil u týmu také americký kormidelník Ken Scalabroni.

Loňské vzájemné zápasy v NBL:
Základní část:
Děčín – USK 78:79 (Houška 22, Bartoň 14 – Mareš 24, Votroubek 18)
Děčín – USK 91:63 (Houška 19, Landa a Stria po 12 – Chán 12, Votroubek 11)
USK – Děčín 81:70 (Mareš 18, Feštr a Votroubek po 15 – Stria 17, Soukup 16)
USK – Děčín 66:79 (Chán 22, Feštr 10 – Houška 18, Bosák a Vyoral po 11)

Ladislav Faltin
Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta