Rubriky
Sport Zprávy

Dnes nastoupí Válečníci ke svému domácímu zápasu 4. kola proti Olomoucku

V netradiční čas nastoupí Válečníci ke svému domácímu zápasu 4. kola základní části Kooperativa NBL. Jejich duel s Olomouckem bude totiž vysílat ČT Sport, a tak se úvodní rozskok bude konat již v 17:00!

Olomoucko se v minulé sezóně velmi dlouho pohybovalo na hraně baráže, jenže ve skupině A2 dokázalo čtyřikrát porazit Hradec Králové, dostat ho v tabulce pod sebe a ošidnému souboji o udržení se v soutěži vyhnout.

Olomoucko během letní přestávky vlastně rozbouralo celý tým a začalo úplně znovu. Odešel trenér Tihomir Bujan, z hráčů pak Pipkins, Vučičevič, Kněževič, Moten, Friday, Halada, Welsch a Skalička. Rozehrávač Lukáš Feštr tak zůstal osamocen (ne tak docela, protože zůstali ještě Erik Klepač, Tkadlec, Olbort, Srník a Žák) a čekal, koho vedení klubu angažuje. Jako první dorazil do Olomoucka americký trenér Andrew Hipsher, jenž má také amerického asistenta Cartera Vance. Tato dvojice si pak přivedla pět svých krajanů. Těmi jsou křídelníci Elbert Clark Matthews a Dupree McBrayer, rozehrávač Marcus Shaver a pivoti Adrio Ramone Bailey a Javlen Butz. Z českých hráčů dorazili David Škranc a rozehrávač Jan Grmolenský.

Olomoucko se přihlásilo do evropského poháru Alpe Adria Cup, kde v základní skupině vyzve posledního finalistu soutěže, rakouský BC GGMT Vienna, rumunský celek SCM Winsed Swiss Mozzart Bet Temešvár, BC Geosan Kolín, chorvatský tým KK Dubrava a slovinský klub KK Ilirija.

V dosavadním průběhu KNBL odehráli Hanáci tři zápasy a všechny prohráli. Nejprve doma podlehli vysoko Nymburku 68:108 (nejlepší střelci Olomoucka: Škranc 22, Matthews 22, Feštr 10), poté nestačili na domácí Kolín 82:73 (nejlepší střelci Olomoucka: Matthews 15, Butz 14, Bailey 13). V zatím posledním střetnutí vyzvali doma Opavu, kterou zde v posledních dvou měřeních vždy porazili, ale tentokrát padli 77:88 (McBrayer 19, Shaver 18, Bailey 9).

Tomáš Grepl, trenér BK ARMEX Děčín: „Olomoucko střídá v dosavadních zápasech skvělé pasáže s těmi horšími. Potřebujeme hrát bojovně a koncentrovaně celých čtyřicet minut, abychom mohli myslet na výhru.“

Martin Mach, pivot BK ARMEX Děčín: „Ve středu nás doma čeká Olomoucko. Tým, který obměnil více než polovinu kádru, se opírá o zahraniční hráče. První dvě kola se jim nepovedla, ale v sobotu doma potrápili Opavu. Musíme podat koncentrovaný výkon od první minuty a žádnou situaci nepodcenit. Pokud podáme týmový výkon, jako ve druhém poločase v Ústí, věřím v naše vítězství.“

Odkaz na live statistiky ZDE.
Odkaz na stream video ZDE.

Komisař: Šikner Roman

Zdroj: BK Děčín