Rubriky
Politika Zprávy

SENÁT: Do druhého kola jdou Linhart a Sykáček

linhartDěčínsko – Do druhého kola senátních voleb na Děčínsku postoupili Zbyněk Linhart, kandidující za STAN a Jaroslav Sykáček za ČSSD. Těsně na třetím místě skončila Marcela Dvořáčková z Hnutí ANO.

Zatímco vítězství Zbyňka Linharta bylo jasné již navečer, neboť měl nad svými soupeři velký náskok, o druhé místo panoval urputný boj až do 22 hodiny večerní. Dlouho se zdálo, že Jaroslav Sykáček, který senátorský post obhajuje skončí na třetím místě, pozdě večer ale Dvořáčkovou přeskočil. Sykáček nakonec získal o 607 hlasů více než Dvořáčková.

Ta byla z konečného výsledku pochopitelně zklamaná.

„Volby jsou sázka do loterie. Bohužel to tak dopadlo, ale beru to sportovně,“ řekla Dvořáčková, která odpoledne trávila s rodinou. Na závěr sčítání hlasů zašla do hospody.

O postupu Jaroslava Sykáčka rozhodl jeho domovský Rumburk. V tom totiž získal více než 1 600 hlasů, kdežto nakonec třetí Dvořáčková pouhých 107.

„Už jsem nepočítal s tím, že postoupím do dalšího kola. Takže jsem opravdu spokojený,“ řekl krátce po sečtení všech okrsků Jaroslav Sykáček. Ten v průběhu sčítání prohrával svůj boj o postup do dalšího kola i o šest, sedm procent. Nakonec ale o téměř dvě procenta skončil druhý.

Druhé kolo ale podle něj začíná zase od začátku.

Celý článek…

Zdroj: decinsky.denik.cz