Rubriky
Sport Zprávy

Lední Medvědi si z ledu Děčína odvezli všechny tři body

ledni medvedi pehrimovHokejisté Děčína přivítali na svém ledě v sobotu 27.9.2014 hokejisty z Pelhřimova. Nakonec se jim doma nepodařilo vsítit ani jednu branku a prohráli vysoko 0:6. Hosté přijeli v okleštěné sestavě, ale i tak předvedli velmi sympatický výkon, který korunovali výhrou.

Hned v úvodu první třetiny zahrozila děčínská první formace, ale souhru Volrába s Haškem překazil jeden z hostujících obránců, když jim vypíchl puk. Ve druhé minutě se naskytla Medvědům šance ke vstřelení úvodní branky, když hráli přesilovou hru. V její první polovině roztočili Děčínští před Barusem kolotoč, ale tlaku dokázali hosté čelit. O chvíli později však paradoxně ve svém oslabení udeřili hosté. FILIP BENEŠ dopravil puk do děčínské klece, která byla zčásti odkrytá – 0:1. V sedmé minutě hráli Lední Medvědi přesilovou hru, která byla dvojnásobná a tu dokázali takřka okamžitě využít. PETR VOTÁPEK se nejlépe zorientoval ve skrumáži před Štichou a podruhé rozvlnil jeho branku – 0:2. Kontaktní branku se snažil vsítit Kaltenböck, když vyslal od modré čáry jedovatou střelu na Baruse. Ten si s ní však poradil a puk ukryl ve své lapačce. Do konce první třetiny se už poté nic nestalo, a tak se poprvé do kabin šlo rozhodně lépe hostům z Pelhřimova, jenž si vypracovali slibný dvougólový náskok.

Úvodní čtyřminutovka druhého dějství patřila Děčínu. Nejprve Volráb poslal puk na Haška, který už skóroval do prázdné branky. Jenomže byl jedním z hráčů hostí natlačen na pelhřimovskou branku a ta se poté posunula. Branka tak tedy nemohla být uznána. Hned na to střílel do odkryté branky hostí Oliverius, ale střelu vyslal příliš vysoko nad branku Baruse. Ani tato velká šance Medvědů tak kontaktní brankou neskončila. Naopak na druhé straně se skórovat podařilo Ledním Medvědům. Klement se snažil tísnit najíždějícího MARKA HADRAVU, jenomže tomu se podařilo puk vypíchnout a poté z ostrého úhlu také poslat do děčínské branky – 0:3. S Medvědy to v tu chvíli nevypadalo příliš dobře. Hosté se neustále tlačili před jejich branku, ale Lavinger, jenž po třetím gólu Pelhřimova nastoupil do děčínského brankoviště, jejich střelám odolával a svými zákroky motal hlavu útočníkům hostí. V samotném závěru druhé třetiny se ocitl Minařík tváří v tvář Lavingerovi, ten ale jeho obrovskou šanci zlikvidoval pohotovým zákrokem. I po druhé třetině šli spokojenější do kabin Lední Medvědi, kteří ještě své vedení navýšili.

Ve 45. minutě nabruslili před Lavingera dva hráči Pelhřimova, ten ale žabičkou dokázal puk zkrotit a následně ho ukryl pod svoji lapačkou. Z další akce hostí pak znovu úřadoval děčínský brankář, který si připsal další úspěšný zákrok. Jenomže v polovině 51. minuty už musel lovit puk ze své sítě. Hosté si udrželi tlak z předchozí přesilové hry a těsně po jejím konci nakonec vstřelili další branku. PETR VOTÁPEK svou prudkou přízemní střelou poslal kotouč za jeho záda – 0:4. Plané naděje Děčína na zvrat v utkání pak definitivně zhatili znovu hosté, jenž dvěma slepenými góly v rozmezí sedmačtyřiceti vteřin pečetili své vítězství již čtyři minuty před koncem utkání. Nejprve Beneš našel úplně volného MARTINA HADRAVU, který svou střelou nedal Lavingerovi vůbec žádnou šanci – 0:5. Poté hned po buly se k puku dostal JIŘÍ KUBÁT a z levého kruhu poslal puk znovu do branky Medvědů – 0:6. Další vyloženku Děčína, která by mohla znamenat alespoň čestný úspěch, překazil znovu Barus a poté se už utkání pouze a jen dohrávalo. Hosté si tedy z ledu Děčína odvezli všechny tři body, naopak Děčín odešel s prázdnou.

HC Děčín – HC Lední Medvědi Pelhřimov 0:6 (0:2;0:1;0:3)
Branky a nahrávky: 3. Beneš (Votápek, Mečiar), 7. Votápek (Plachý), 27. Hadrava Marek (Beneš), 51. Votápek (Mečiar), 55. Hadrava Martin (Beneš), 56. Kubát (Minařík)

Sestava HC Děčín:
Šticha (Lavinger) – Filipovský, Klement, Kaltenböck, Hříbal, Saska, Molnár, Vegner, Chovanec – Hašek, Volráb, Merta – Faigl, Oliverius, Chamrád – Drnec, Chládek, Vacek – Bačák, Kment, Fojt

Vendula Zdražilová, HC Děčín