Rubriky
Zprávy

Ústecký kraj letos opět vyhlásí dotační výzvu na výměnu kotlů

decin_podzimNovou výzvu hodlá kraj otevřít již v průběhu května. Lidé v Ústeckém kraji tak budou mít i letos možnost žádat o dotaci na nový kotel. Cílem programu je snížení znečištění ovzduší z malých spalovacích zdrojů využívajících tuhá paliva do jmenovitého tepelného výkonu 50 kW. Na společný program MŽP a Ústeckého kraje má být vyčleněno celkem 30 milionů korun, z nichž 15 milionů poskytne kraj zájemců.

Vyhlášení výzvy je plánováno už na přelom dubna a května, do té doby ji musí ještě schválit Rada Ústeckého kraje. Žádosti se budou podávat v písemné podobě na Krajském úřadu Ústeckého kraje. Veškeré materiály související s výzvou budou uveřejněny na webových stránkách www.kr-ustecky.cz a Státního fondu životního prostředí České republikywww.sfzp.cz.

Ústecký kraj využije na svůj podíl deset milionů korun, které dostal jako dar z Nadace ČEZ.

V prvním ročníku tzv. kotlíkové dotace se a stejnou částku uvolní ministerstvo z prostředků Státního fondu životního prostředí České republiky. Letos se tak bude rozdělovat o deset milionů korun víc než loni, což by mělo uspokojit až 600 rozdělovalo 20 milionů. O dotace byl tehdy obrovský zájem, o čemž svědčí fakt, že si je lidé rozebrali během jednoho měsíce. Dotaci nakonec získalo více než 450 žadatelů.

Zdroj: Magistrát města Děčín