Rubriky
Sport Zprávy

Po Titánech zdolali hráči Děčína ve druhém špílu i Chemnitz

fans BK DCBK Děčín – Chemnitz Niners 83:77 (17:20, 31:42, 63:62)
Válečníci nastoupili do druhého přípravného zápasu během dvou dnů proti dalšímu německému soupeři opět bez nemocného kapitána Jakuba Houšky, ale nikdo z noviců v děčínském dresu ani tentokrát nechyběl. Po nevydařené druhé části úvodní půle jsme byli v minusu jedenácti bodů, ale díky zlepšené hře na obou stranách hřiště jsme po přestávce dokázali nepříznivý vývoj zvrátit a získat tak druhý německý skalp ve dvou dnech.

Svěřenci Pavla Budínského nevstoupili do utkání vůbec špatně a v úvodních minutách to byli právě oni, kdo na hřišti tvrdil muziku. V polovině 3. minuty skóroval z otočky Míra Soukup – 8:4 a o necelé tři minuty později jsme po trefě Tomáše Vyorala z pole byli v plusu šesti punktů – 14:8. Hráči Chemnitzu se po úvodním děčínském náporu začali dostávat ke slovu v závěru úvodního kvartálu, kdy se díky šňůře 0:7 vyhoupli na konci 7. minuty do vedení – 14:15. Do konce úvodního kvartálu ho dokázali ještě o dva bodíky navýšit, takže po deseti odehraných minutách platil stav 17:20.

Zkraje druhé desetiminutovky jsme sice dokázali srovnat na 20:20, ale hráči Niners postupně opět získávali půdu pod nohama – jejich hlavním tahounem byl Brandon Robinson, jenž svými třemi trojkami v krátkém časovém sledu získal pro svůj tým devítibodové vedení – 24:33 (to právě běžela 17. minuta)… Hráči Chemnitzu v závěru prvního poločasu na kurtu kralovali a do kabin nakonec odcházeli s dvouciferným vedením – 31:42.

Po změně stran se zlepšila děčínská hra a byli jsme také výrazně produktivnější hlavně ve třetí periodě, ve které jsme nasázeli 32 pointů. V polovině 24. minuty nejprve snížil zpod koše Bobo Landa na rozdíl jediné trojky – 43:46, aby na přelomu minut 27. a 28. díky čtyřem šestkám stejného borce a trojce Luboše Strii jsme zvrátili stav utkání ve svůj prospěch – 57:56. Poslední slovo třetí čtvrtky však měli opět hosté, kteří se zásluhou Noackovy trojky drželi stále v těsném závěsu – 63:62.

Ve čtvrté čtvrtině si Válečníci již udržovali po většinu času solidní náskok a nedovolili Chemnitzu závěr utkání příliš zdramatizovat. V závěru 34. minuty podal pod košem míč Míra Soukup Jakubu Kašovi a ten se nemýlil – 74:69… o dvě minuty později pak prohnal síťkou svou první zápasovou trojku v Děčíně Matej Venta, jenž zvyšoval naše vedení na osm bodů – 79:71. Exjindřichohradecký point guard také sebral zřejmě poslední naděje Niners, když 43 sekund před závěrečnou sirénou proměnil s přehledem oba trestné hody – 83:75. Poslední body v zápase sice zaznamenal soupeř, ale to již nic nezměnilo na faktu, že Válečníci po Drážďanech setli i druhého německého soka, když Chemnitz zdolali poměrem 83:77.

Body Děčína: Landa 18, Bosák 14, Venta 11, Soukup a Stria po 9, Jiříček 8, Bažant, Linhart a Vyoral po 4, Kaša 2; v týmu Chemnitzu držela střelecký prapor nejvýš trojice Robinson (32 bodů), Noack (14) a Bellscheidt (11); trojky: 4:7; doskoky: 35:36; asistence: 14:18; chyby: 26:27.

Zdroj: www.bkdecin.cz