Rubriky
Sport Zprávy

Generálka ve Varnsdorfu vítězně pro BBC Bayreuth

Děčín bez svého kapitána Tomáše Pomikálka, a také bez mladých Žižky a Randýska, naopak už s uzdraveným Cubbagem nastoupil k poslednímu přípravnému utkání proti německému BBC Bayreuth, jenž se připravuje na sezónu v ProA s jasným cílem zpětného postupu do easycredit BBL. Západní sousedé přicestovali do Varnsdorfu po pátečním tréninku v Děčíně a čtvrteční výhře v Ústí nad Labem 83:87.

Slavnostní utkání začalo po gratulacích hned k trojici kulatých narozenin domácím trenérům. Místní klub však slaví jubileum nejvýznamnější, a to 75 let basketbalu ve Varnsdorfu. Bayreuth na čtyři Šturanovićovy body odpověděl tříbodovou střelou a jako by hned od začátku předznamenával, v čem bude tkvět jeho hlavní útoční zbraň. Po úvodním taku ARMEXu se hosté oklepali a vyrovnali hru i skóre, po první čtvrtině 21:20. Německý tým pokračoval i nadále v přesné mušce z dálky a tím trápil děčínskou obranu, když proměnili osm trojek za úvodním 20 minut zápasu, aby v poločase svítilo na tabulích skóre 40:43.

Bayreuth hned ze začátku druhého poločasu svou aktivitou a pohybem dělal děčínským problémy, Válečníci však bojovali a i při rozkládání minutáže mezi všech deset přítomných hráčů byl stav utkání po 30 minutách zcela vyrovnaný 65:65. V posledním dějství pokračovala přesnost střelby hostů, kteří rychle odskočili a svůj náskok dokázali kvalitně hájit i proti děčínskému úsilí se dotáhnout. Zápas spěl do vyrovnané koncovky, když ještě ve 35.minutě bylo skóre 69:72. Bayreuth ale v závěru našel více sil, byl přesnější a důraznější a koncovku zvládl nakonec lépe a zvítězil tak 76:89.

Před hezkou návštěvou oceňující pohledné akce na obou polovinách hřiště se hrál fyzický kvalitní basketbal hodný svého účelu, tedy finálně připravit obě družstva na rychle se blížící soutěžní utkání. Poděkování patří domácímu klubu za kvalitní organizaci celé události a krásných oslav jejich výročí.

BK ARMEX Děčín – BBC Bayreuth 76:89 (21:20 40:43 65:65)
Střelci DC: Walton 20, Svoboda 14, Cubbage 12, …
Střelci Bay: Gatling 21, Fofana 18, Carver 13, Sjolund 12, …

Zdroj: BK Děčín