Rubriky
Sport Zprávy

Děčín na Kobru ani počtvrté nestačil, ta vyhrála 5:2

kobra prahaHokejisté Děčína zajížděli v sobotu 23.2.2013 do Prahy na Kobru, se kterou do té doby nezískali v letošní sezóně ani bod. A nebylo tomu jinak ani v tomto utkání, neboť Kobra opět dokázala zvítězit, a to v poměru 5:2.

Utkání ale začalo lépe pro Medvědy, kteří se hned v první třetině ujali vedení, když se v čase 11:03 dokázal prosadit TOMÁŠ DRNEC ve spolupráci s Šetkou a Kopasem – 0:1. Hrál se vyronaný hokej se spoustou šancí na obou stranách, ale do konce prvního dějství se skóre již neměnilo. Lépe do kabin se tak po první třetině šlo hostům z Děčína.

Kobra se ale nevzdala a dokázala ve druhé třetině během jedenácti minut utkání otočit na svou stranu. Nejprve se ve 28. minutě prosadil MARTIN SEKERKA a bylo vyrovnáno – 1:1. Tato branka domácí celek nabudila a během chvíle dokonce Kobra vedla. V čase 33:02 strhl vedení na stranu Kobry její obrovitý útočník JIŘÍ JAKEŠ – 2:1. A o pět minut později bylo vedení domácích již dvoubrankové. To MICHAL SLANINA byl proti brankáři Děčína úspěšný – 3:1.

Děčínští dokázali ve třetí třetině snížit na rozdíl jediné branky, když se v 51. minutě prosadil obránce JAN MOLNÁR a vykřesal tak jiskřičku naděje na úspěch sobotního klání – 3:2. Jenže radost netrvala příliš dlouho. V 53. minutě se totiž podruhé v utkání trefil MARTIN SEKERKA a vrátil Kobře zpět dvoubrankové vedení – 4:2. Na to již Děčín zareagovat nedokázal, naopak domácí hostům zasadili další úder v podobě pátého gólu. V 55. minutě se přesně trefil MARTIN KOCMAN – 5:2, který tím uzavřel střelecký účet zápasu.

HC Kobra Praha – HC Děčín 5:2 (0:1;3:0;2:1)
Branky a nahrávky: 28. Sekerka (Kocman), 34. Jakeš, 39. Slanina (Jakeš), 53. Sekerka, 55. Kocman (Slanina, Jakeš) – 12. Drnec (Setka, Kopas), 51. Molnár (Hošek, Drnec)

Bohužel ze zápasu nemáme podrobnější info, neboť z Kobry Praha jsou z utkání pouze změny stavu.

Vendula Zdražilová, HC Děčín