Rubriky
Sport Zprávy

Děčín neskóroval a v Podkrušnohoří si zapsal porážku 0:4

První únorové utkání zastihlo Medvědy v nelehké situaci. V rámci regionální derby se museli vydat na led lídra tabulky bez některých svých opor. Absence několika děčínských hráčů byla proti favoritovi znát, takže Grizzly dokázali pozlobit Piráty pouze v první třetině, ovšem bez gólového efektu. Ani v následujících částech Děčín neskóroval a v Podkrušnohoří zapsal porážku 0:4.


Ve třetí minutě se před gólmanem ocitl Martin Jursa, ovšem děčínský útočník se kličkou dostal až do příliš velkého úhlu a bližší tyč si Martin Altrichter pohlídal. Hned potom na druhé straně orazítkoval Martin Tůma horní tyčku. V 6. minutě pálil z mezikruží Tomáš Nezbeda, avšak jeho pokus z nebezpečné pozice šel mimo. V čase 10:01 se poprvé měnilo skóre zápasu. Sražená střela vyplavala na volného Martina Tůmu, který procedil puk do sítě – 1:0. Ve 13. minutě vybruslil od mantinelu Tomáš Nezbeda, čímž si vytvořil velkou šanci, nicméně tváří v tváří brankáři neuspěl. V čase 16:28 zvýšili Piráti své vedení, Jakub Zajíček přesným pasem našel Barnabáše Nováka, jenž z první prostřelil Lukáše Lavingera – 2:0. Půl minuty před koncem prvního dějství si sjel mezi kruhy Lukáš Stehlík, zkusil rozhýbat gólmana, ale Lavinger vytáhl skvělý zákrok.

Ve 25. minutě nebezpečně pálil Petr Eret, avšak Lavinger byl připraven. O chvíli později se potřetí prosadili domácí. Ránu Radka Havla dokázal gólman vyrazil, nicméně na dorážku Lukáše Stehlíka už byl krátký – 3:0. Ve 29. minutě se blýskl strážce děčínské svatyně, když stačil hokejkou zastavit kotouč směřující do odkryté klece. Lukáš Lavinger se činil i ve 35. minutě proti bekhendu Zajíčka, kterého vychytal lapačkou z bezprostřední blízkosti. V poslední minutě si sjel až před brankáře Stehlík, ale Lavinger opět předvedl výborný zákrok.

V úvodu poslední části zahrozili Grizzly v přečíslení dva na jednoho, nicméně zakončení Tomáše Nezbedy stačil Altrichter vykopnout. V čase 43:32 se počtvrté radovala domácí střídačka. Děčínské obraně se nepovedlo vyhodit, čehož využil Viktor Hübl, jenž oslovil přihrávkou Jakuba Zajíčka a ten švihem napnul síť za gólmanem – 4:0. V 51. minutě se Chomutovští vydali rovnou ve třech proti jednomu do protiútoku, ale tato velká příležitost brankou neskončila. V 56. minutě naskočil na led z trestné lavice Radek Havel a hned se hnal do úniku, ovšem Lavinger jeho pokus vychytal. V 58. minutě nebezpečně vypálil kousek u levé tyčky Tomáš Nezbeda, avšak Altrichter stačil tuto možnost vytěsnit. Více se za zápas neudálo a to znamenalo, že si Grizzly v Chomutově připsali porážku 0:4.

Branky a asistence: 11. Eret (M. Tůma, T. Svoboda), 17. Novák (Zajíček, Kadeřávek), 26. Stehlík (Havel, Kostourek), 44. Zajíček (Hübl, Novák)

Sestava Piráti Chomutov: Altrichter (Běhula) – Kadeřávek, Březák, Eliáš, Ulrych, Záruba, Havel (A), Váchal, Seemann – Novák, Hübl (C), Zajíček – J. Svoboda, Eret, M. Tůma – Kostourek, T. Svoboda, Stehlík – Mála, Koblížek, Chrpa
Sestava HC Děčín: Lavinger (Skokan) – Brož (A), Bartoň, Kučera, Zedek, Petrásek, Kaltenböck, Starý – Smola, Nezbeda, Parshakov – Macek, J. Tůma, Jursa – Tomšík, Nowák, Chovanec
Stadion: Chomutov

Zdroj: HC Děčín