Rubriky
Zprávy

Svatba na zámku? V Děčíně žádný problém

Již stovky snoubenců si řekly své ano v prostorech děčínského zámku. S postupující rekonstrukcí nabízí nejvýznamnější městská památka nové možnosti i pro zájemce o sňatek.

Svatební obřady se na děčínském zámku konají již od roku 2003. Nejprve k tomuto účelu sloužila zámecká kaple sv. Jiří, poté převzal roli svatební síně hlavně Rohový sál v západním křídle. „V žádném případě to ovšem nejsou jediná dvě místa pro vstup do manželského svazku,“ říká ředitelka zámku Iveta Krupičková. „Snoubenci často využívají i komornější Modrý sál s dochovanou nástěnnou výmalbou, v létě je velmi oblíbená také Růžová zahrada. Nevýhodou tohoto krásného prostoru je pouze závislost na rozmarech počasí.“ Svatby se konají také v impozantní barokní konírně. Zajímavostí je, že v zámecké kapli sv. Jiří je nyní možné uskutečnit jak církevní tak občanský sňatek. Kromě pronájmu prostoru na vlastní obřad získávají novomanželé také možnost fotografování v prostorech zámku, včetně velmi atraktivní Růžové zahrady.

S blížícím se dokončením rekonstrukce jižního křídla a zámeckých zahrad se pro svatební obřady nabízejí další zajímavá místa. „Předpokládáme, že velmi atraktivní budou zejména jižní terasové zahrady. A po předání jižního křídla bude možné uskutečnit na zámku nejen samotný obřad, ale uspořádat také svatební hostinu v krásném prostředí zámecké restaurace. Do budoucna bychom rádi na zámku zřídili také novomanželské apartmá, abychom mohli snoubencům nabídnout kompletní servis,“ říká Krupičková.

Pokud chce budoucí manželský pár vykročit na společnou cestu životem na děčínském zámku je prvním krokem návštěva matriky, kde se domluví termín svatebního obřadu. Následně je třeba přímo na zámku doladit některé detaily – volbu konkrétního prostoru, jeho výzdobu, doprovodnou hudbu, popřípadě zprostředkování fotografa. Svatební obřad na děčínském zámku stojí 4 000 Kč, přičemž v ceně je kromě pronájmu prostor a možnosti fotografování zahrnuta také kytice na obřadní stůl a živá hudba.

Podrobné informace o svatebních obřadech >>

[FŠ, MV]

Zdroj: www.zamekdecin.cz