Rubriky
Sport Zprávy

Děčín na nováčka nestačil, na jeho ledě inkasoval těžký debakl v podobě 8:3

Hokejisté Děčína zajížděli ve středu 5. 10. 2011 do Bíliny, kde se střetli s nováčkem soutěže. Bohužel ale na něho nestačil a připsal si v pořadí již čtvrtou porážku v řadě.

Domácí šli do vedení už v šesté minutě, kdy Kýhos střílel do odkryté branky – 1:0. O dvě minuty později zavalili Děčínští brankáře Bíliny sérií střel, ale ten odolával a těsné vedení svého týmu udržel. Děčínu se podařilo vyrovnat ve dvanácté minutě, kdy se v závaru před svatyní Bíliny nejlépe zorientoval Vávra a srovnal stav utkání – 1:1. V závěru třetiny se ještě do velké šance dostali domácí zásluhou Příhody, naštěstí pro hosty ale nebyl úspěšný.

Na začátku druhého dějství se Děčínu naskytla velká příležitost k otočení stavu zápasu. Měli totiž dvojnásobnou početní výhodu. Jenže dobrá obrana Draků hosty takřka k ničemu nepustila a početní nevýhodu ubránila. A byli to právě Draci, kdo šel opět do vedení. Ve 33. minutě se přesně trefil Urban – 2:1. Radost domácím ale trvala necelé dvě minuty. Ve 35 minutě totiž vyrovnal kapitán hostujícího celku Filipovský – 2:2. Jenž ve 39. minutě už nerozhodný stav byl opět minulostí. Příhoda využil signalizované vyloučení a strh vedení na stranu svého celku – 3:2. A v samotném závěru druhé třetiny dostali dva hráči Děčína, Zika a Vávra, 2 minuty za vysokou hůl a Bílině se tak naskytla příležitost ke zvýšení stavu skóre.

Ve 42. minutě se Drakům dvojnásobnou přesilovku podařilo využít Kýhosem a jeho tým rázem vedl o dvě branky – 4:2. A tento gól doslova domácí povzbudil a ve třetí třetině hosty doslova přestřílel. Ve 49. minutě se trefil Urban – 5:2. Další tři branky Bílinští přidali v rozmezí pouhých 26 vteřin, kdy se postupně trefili Nekvinda, Kýhos a Příhoda a na ukazateli skóre byl stav 8:2 pro domácí a o zápase bylo takřka rozhodnuto. V 53. minutě už hosté jen zkorigovali stav po přesné trefě Místeckého na konečných 8:3. Děčín tak na ledě nováčka inkasoval těžký debakl a připsal si čtvrtou porážku v řadě. 

HC Draci Bílina – HC Děčín 8:3 (1:1, 2:1, 5:1)
Branky a nahrávky:
 6. Kýhos (Salač), 33. Urban (Nekvinda, Ketner), 39. Příhoda (Havlůj), 42. Kýhos (Machulda), 49. Urban (Příhoda, Jirkovský), 51. Nekvinda (Salač, Urban), 51. Kýhos (Machulda), 51. Příhoda (Havlůj) – 12. Vávra (Sádovský, Řídel), 35. Filipovský (Oliverius), 53. Místecký (Řídel, Vávra)

Sestava HC Děčín:

Lavinger Lukáš (Šticha Marek) – Stezka Milan, Sádovský Petr, Kaltenböck Jan, Hříbal Ondřej, Drahorád Václav, Mizera David, Molnár Jan, Filipovský Jan, Oliverius Michal, Zika Lukáš, Místecký Lukáš, Řídel Petr, Vacek Radim, Stibor Miloš, Myšík David, Vávra Tomáš, Pořický Jakub

Zdroj/foto: HC Děčín