Rubriky
Zprávy

Zpravodajství HZS Ústeckého kraje

Bouřka – vítr
19.8. 14:40 až 16:10 Hasičské jednotky dobrovolné a profesionální vyjely z důvodu odstraňování překážek v Ústeckém kraji k 11 zásahům. Z toho k 9 na Děčínsku – Varnsdorf a okolí a ke 2 na Teplicku. Spadlé stromy hasiči odstraňovali v ulicích 5. května, Petra Bezruče, Kubelíkově a Tajchmanově ve Varnsdorfu. V ulici Petra Bezruče vítr strhl i část střechy domu. Stromy a větve jednotky odstraňovaly u ve Starém Jiříkově, Benešově nad Ploučnicí a Sněžné. Na Teplicku byl stržen plech ze střechy paneláku v ulici Julia Payera v Trnovanecha a strom spadl v Ohníči.

návěs kamionu nahnutý z mostku
16.8. 9:14 Hasičské jednotky PS Varnsdorf a SDH Rumburk vyjely do Sukovy ulice v Rumburku, kde návěs kamionu vjel na chodník na mostku přes Mandavu. Chodník se pod ním probořil a návěs se naklonil nad řeku. Pod mostkem je plynové potrubí. Na místo byl povolán jeřáb soukromé firmy. Ve 12:19 byla jeřábem z vleku sundána přepravovaná vrtná souprava a 12:28 byl vyproštěn vlek.

větev na vozovce
15.8. 20:36 Hasičská jednotka PS Děčín odstranila velkou dubovou větev, která spadla na vozovku v Benešovské ulici v Děčíně – Novém Městě. Zlikvidováno ve 20:48.

spadlá větev na vozovku
8.8. 6:02 Hasičská jednotka HZS PS Šluknov odstranila velkou větev spadlou přes silnici v Šluknově – Království. Hasiči překážku zlikvidovali v 6:32.

dopravní nehoda
7.8. 20:06 Hasičská jednotka PS Česká Kamenice vyjela k dopravní nehodě dvou osobních aut v České Kamenici – Lísce. Jedno z aut bylo převrácené na střechu. Při nehodě byl jeden člověk zraněn, odvezla jej zdravotnická záchranná služba do nemocnice.

požár stavební buňky – mrtvý člověk
4.8. 0:16 Na linku tísňového volání byl oznámen požár objektu v Huntířově – Staré Olešce okres Děčín. K požáru vyjely jednotky HZS PS Děčín a HZS PS Česká kamenice. Hořela unimobuňka, uvnitř bylo nalezeno ohořelé tělo člověka. Požár byl zlikvidován v 3:37. Hasiči na žádost policie ČR tělo vynesli. Na místo události byla povolána pohřební služba. Událost vyšetřuje Policie ČR ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem.

Zdroj: HZS Ústeckého kraje
Foto: aleso