Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Dne 18.8.2011 ve 21.30 hod. kontaktoval hlídku MP v DC4 procházející občan a oznámil, že na chodníku v ulici Dělnická leží muž, u kterého stojí dva mladíci. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o dobře známého šestaosmdesátiletého muže. U něj stáli dva mladíci ve věku patnáct a třináct let, kteří se jej snažili marně zvednout. Muž byl značně podnapilý a stěžoval si na bolest nohou. OS MP byl kontaktován dispečer ZZS, který na místo vyslal převozovou sanitu, která muže odvezla do nemocnice na ošetření.

 

Dne 18.8.2011 v 19.09 hod. oznámil občan, že v DC6 v ulici Slovanská leží na chodníku muž. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jedná o osmapadesátiletého muže, kterého zmohla opilost. Dotyčný neměl viditelné zranění a lékařské ošetření či jinou pomoc od hlídky odmítl. Záležitost hlídka vyřešila domluvou.

 

Dne 18.8.2011 ve 13.45 hod. oznámil občan z DC8, že u výkupny kovů na Teplické ulici rozebírají nějaké osoby ledničku a dělají kolem velký nepořádek. Na místo byla vyslána hlídka MP, která při této činnosti přistihla tři mladíky ve věku čtrnáct až osmnáct let. Za dozoru hlídky všichni nepořádek uklidili. Záležitost hlídka vyřešila domluvou.

 

Dne 17.8.2011 v 02.15 hod. oznámil občan, že v DC33 kousek před železničními závorami leží nějaký muž. Na místo byla vyslána hlídka MP, která ležícího muže našla a zjistila, že ve své opilosti usnul na trávě. Hlídka jej probudila a zjistila jeho totožnost. Jednalo se o jednadvacetiletého muže z Děčína. Dotyčný byl v pořádku a po probuzení a prokázání totožnosti z místa odešel. Hlídka jeho jednání vyřešila domluvou.

 

Dne 16.8.2011 v 17.47 hod. oznámil řidič autobusu DPMD, že stojí v zastávce MHD v DC4 a má problémy s jedním cestujícím. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že do autobusu se snažil nastoupit podnapilý pětaosmdesátiletý muž z Děčína, který silně zapáchal močí a řidič jej z tohoto důvodu odmítl autobusem přepravit. Místní znalostí je hlídce známo, že toto není první případ, kdy si řidiči i cestující na tohoto muže stěžují. Hlídce si muž následně stěžoval na bolest nohou. Na místo byla proto přivolána zdravotnická záchranná služba, která muže odvezla do nemocnice na ošetření.

 

Dne 16.8.2011 v 15.40 hod. oznámil občan, že nájemníci přízemního bytu domu v ul. Kamenická v DC2 odložili část staré sedací soupravy ke kontejnerům a zbývající část hodili do kontejneru. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že sedací soupravu do kontejneru a vedle něj odložila jednadvacetiletá žena z Děčína. Přestupek vyřešila hlídka uložením blokové pokuty. Dotyčná přislíbila, že zajistí odvoz sedačky do sběrného dvora. V 18.00 hod. hlídka na místě provedla kontrolu, sedačka byla z kontejneru i z prostoru vedle něj odstraněna.

 

Dne 14.8.2011 v 08.35 hod. oznámila žena, že v DC3 v ulici Žerotínova pobíhá pes rasy dobrman a má na sobě kus pletiva z plotu. Na místo byla vyslána hlídka MP, které se podařilo psa odchytit. OS MP byla vyrozuměna pracovnice Městského útulku, která se na místo dostavila a psa převezla do útulku.

 

Dne 13.8.2011 ve 22.50 hod. oznámil muž z DC2, že na Kamenické ulici je slyšet značný hluk. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že hluk vychází ze sklepního bytu. Jeho majitel, šedesátiletý muž z Děčína, slavil narozeniny manželky a za hluk se omluvil. Hlídka řešila oznámení domluvou.

 

Dne 13.8.2011 v 06.05 hod. oznámila žena z DC32, že vyběhla z domu a všimla si, že v trávě spí nějaký muž. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že jde o čtyřiatřicetiletého muže z Děčína, který po konzumaci alkoholu nezvládl vstup do domu a ustlal si v trávě. Hlídka muže probrala a pomohla mu do bytu. Přestupek strážníci vyřešili domluvou.

 

Dne 12.08.2011 ve 13.30 hod. oznámil občan, že v DC4 na Máchově náměstí sedí pod stromem nějaký společensky unavený muž. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jedná o zcela opilého třicetiletého muže z Ústí nad Labem. Hlídce muž řekl, že se opil na návštěvě u kamaráda, na kterého měl u sebe telefonní číslo. Hlídce MP se podařilo kamaráda dotyčného kontaktovat, ten si jej na místě převzal a doprovodil do bytu. Přestupek hlídka vyřešila uložením blokové pokuty.