Rubriky
Kultura Turisti Zprávy

První duben ve znamení zábavy

Parádní program, skvělá muzika, soutěže, běžecký závod se super cenami, testovací jízdy elektrovozů a hybridů značky Volkswagen, elektrokol, koloběžek a také báječné jídlo a pití nebudou chybět na třetím Zahájení turistické sezóny, které se letos koná 1. dubna na Smetanově nábřeží. Den zakončí party na lodi Cargo Gallery.

První sobota v dubnu bude opravdu nabitá zajímavými akcemi. Po celém městě můžete oslavovat novou turistickou sezónu a vyzkoušet si plno zajímavých věcí, které jsou připraveny pro návštěvníky města. Smetanovo nábřeží totiž nebude jediné zajímavé místo. Ve stejný den se totiž poprvé letos otevřou zámecké zahrady, hřiště U Kocánka a muzejní expozice na zámku. Synagoga bude zdarma přístupná prakticky po celý den a vstupenky do ZOO a do vnitřního bazénu Aquaparku koupíte s 50% slevou. Pokud vás zajímá historie města, určitě si nesmíte nechat ujít komentované prohlídky zajímavých míst města. S odborným průvodcem Klubu českých turistů se můžete také vypravit na krásný výlet do Dolního Žlebu nebo se můžete vydat na krátkou plavbu výletní lodí po Labi. Pokud vás zajímá Nordic Walking a nevíte, jak na to, nevadí. Poradí zkušená instruktorka tohoto populárního sportu Jana Lemfeldová.

IMG 6305

Zúčastnit se můžete i běžeckého závodu Děčínský Volkswagen běh na 6 km. Závodit se bude o hodnotné ceny. Zajímavým závodem je také iOrientieering. Této zajímavé závodní disciplíny se mohou zúčastnit i maminky s kočárky nebo prarodiče s vnoučaty. Celý den nastartuje těsně před polednem Smoothie and fitness food picnic založený Tomášem Kettnerem fungující na principu vlastních zdrojů. Přineste vaše zajímavé zdravé jídlo a pití a podělte se o něj. Určitě vás překvapí, kolik zdravých a dobrých věcí si můžete doma připravit. Speciální menu si pro tento den připravila také restaurace Kocanda. Děčínské lodnické hody si nejlépe užijete v prosklené terase s výhledem na řeku. Svůj stánek budou mít na Smetanově nábřeží i další regionální podnikatelé. Představí se vám bylinkové produkty firmy Nobilis Thillia, ochutnat budete moci skvělé polévky z polévkárny Mezi domy, čokoládové bonbony, čerstvě pražená káva a dobře vychlazené pivo vše místní výroby jsou samozřejmostí. O dobrou náladu se po celý den bude starat Tomáš Kettner, o hudební doprovod kapely Los Pelotudos a Pooda.

14440868 10208527273753446 8089208413849224275 n

Pokud se chcete zúčastnit výletu s Klubem českých turistů, řijďte v 10 hodin na Smetanovo nábřeží k Rogalu, odtud se společně vydáte přes Tyršův most do Čertovy Vody a Dolního Žlebu. S odborným průvodcem se dozvíte více o skalách nejhlubšího pískovcového kaňonu Evropy. Zpět je možné se vrátit vlakem. Přibližná délka trasy je 9 km. Předpokládaný návrat zpět na Smetanovo nábřeží je po poledni.

Registrace na Děčínský Volkswagen běh, závod na 6 km, který se běží v rámci akce Zahájení turistické sezóny, je spuštěna. Závod o skvělé ceny od společnosti Volkswagen si určitě nenechte ujít. Propozice závodu:http://konkordia-decin.cz/decinsky-volkswagen-beh/

Zdroj: www.idecin.cz