Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi budou v pátek bojovat o mečbol v sérii s Moravskými Budějovicemi

Play-off druhé hokejové ligy má programu už čtvrté zápasy. Hokejisté HC Děčín tak přivítají podruhé na svém ledě svého soupeře z osmifinálové série, a sice HC Moravské Budějovice 2005, nad kterým vedou 2:1 na zápasy. V pátek tedy budou bojovat o mečbol.

2:1 na zápasy

Medvědi úvodní duel v Moravských Budějovicích těsně prohráli 3:4, a před druhým zápasem na domácím ledě měli tedy v zádech jednobodové manko. Jenže to před svými diváky dokázali smazat, Žihadla porazili 5:2 a sérii tak srovnali na 1:1 na zápasy. Hosté doplatili především na svoji nedisciplinovanost, když z přesilových her inkasovali celkem třikrát. O to více se dalo očekávat, že v dalším utkání ve svém teritoriu budou chtít jít v sérii znovu do vedení. Jenže domácí výhra Medvědy nakopla a brzy v Moravských Budějovicích vedli 2:0. Ovšem domácí ještě v téže třetině srovnali a ve druhém dějství pak otočili zápas na svou stranu. Vedli tedy 4:2 před třetí třetinou. A ještě dvě minuty před koncem pak měli dvoubrankový náskok 5:3, který byl ale po minutě a půl smazán. Úderem osmapadesáté minuty dal kontaktní branku z přesilové hry TOMÁŠ FAIGL a v čase 59:26 smazal děčínské manko DANIEL VOLRÁB, jenž sklepl do domácí branky střelu od modré čáry. Zápas tak došel do prodloužení, které gól nepřineslo. V samostatných nájezdech pak dal rozhodující branku LUKÁŠ ZIKA a na ledě tak propukla obrovská radost. Děčín se v sérii ujal vedení 2:1 na zápasy!

Série se nyní znovu stěhuje na medvědí led

Podruhé se tak série stěhuje znovu na děčínský led, tentokráte ale s vedením v sérii. Hokejisté Děčína tak mají velkou šanci před vlastním publikem získat mečbol. Favorit z Moravských Budějovic tak je najednou v pozici, že musí dohánět svou ztrátu. Jejich daleká cesta do Děčína a cíl znějí jasně. Srovnat v medvědím teritoriu sérii na 2:2. Pokud by totiž Žihadla znovu prohrála, musela by pak zvítězit dvakrát za sebou a vynutit si tak rozhodující, sedmý zápas, který by se hrál na jejich ledě. A to hosté rozhodně nechtějí dopustit. Čeká nás tak znovu velice zajímavý zápas, který nabídne zase skvělou hokejovou podívanou.

Třetí zápas série

Mor. Budějovice – Děčín 5:6sn (2:2, 2:0, 1:3 – 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Šťáva (Mikeš, Nováček), 14. Peroutka (Rytnauer, Krutiš), 30. Šťáva (Mikeš), 39. Krutiš (Peroutka), 46. Kliment (Matějka, Rytnauer) – 3. Oliverius (Navarra), 9. Zika (Oliverius), 42. Volráb (Macek), 58. Faigl (Kaltenböck, Oliverius), 60. Volráb (Kaltenböck), rozh. náj. Zika

Lukáš Zika se stal hrdinou třetího utkání v Moravských Budějovicích, rozhodujícím nájezdem dal Medvědům vedení v sérii 2:1.

Jak to v pátek dopadne, se necháme překvapit. Zápas na děčínském zimním stadionu začíná 3. 3. 2017 v 18. hodin.

Online přenos: HC Děčín – HC Moravské Budějovice 2005

Vendula Zdražilová, HC Děčín