Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Telefon nedorazil
RUMBURK – Rumburští policisté se od patnáctého ledna letošního roku zabývají trestním oznámením, které  poukazuje na možnost spáchání přečinu podvodu. Oznamovatelka si před vánoci na internetu vyhlédla nabídku prodeje mobilního telefonu a po navázání kontaktu s prodejcem odeslala v jeho prospěch na účet částku přesahující osm a půl tisíce českých korun. Prodejce do současné chvíle nezareagoval. Zaslané  finanční prostředky se nevrátily. Telefonní přístroj nedorazil …

Ohledávali staveniště
DĚČÍN – Ze stavby v Děčíně zmizel v průběhu uplynulého týdne stavební materiál v hodnotě dvou set tisíc českých korun. Na základě oznámení zástupce zasažené firmy policisté vyjeli na místo činu a začali prověřovat všechny okolnosti možného přečinu krádeže. Pátrají  především po velkých  těžkých  kusech železa s jejich příslušenstvím.

Chybí počítač a peníze
RUMBURK – Pod policejním drobnohledem v těchto dnech skončilo také oznámení o možném přečinu krádeže, ke které mohlo dojít během druhého lednového víkendu ve školním zařízení na Rumbursku. Z dosud zjištěných informací vyplývá, že z kanceláře objektu zmizl stolní počítač v hodnotě pěti tisíc českých korun a finanční hotovost ve výši pěti set českých korun. Policisté na případu pracují od patnáctého ledna letošního roku.

Pozor na munici!
ČESKÁ KAMENICE –  Policisté vyjížděli během nedělní služby čtrnáctého ledna ke dvěma případům nálezu válečné munice. V prvním  případě policisty kontaktoval oznamovatel  krátce  po třinácté hodině a oznámil jim nález válečné munice v lesním porostu poblíž  českobratrských oltářů na Českokamenicku. Na místo byl vyžádám policejní pyrotechnik. Po náležitém ohledání místa i munice zjistil, že se jedná o dělostřelecké granáty ráže 75 mm a 20 mm. Rozhodl se je zneškodnit na místě a odpálil je krátce před půl pátou odpoledne. Opatření se obešlo bez zranění a škodě na majetku.

Vzápětí policisté zamířili do Jateční ulice v České Kamenici, kde byla obyvatelem pozemku při práci na zahradě nalezena kovová bedýnka s kovovými předměty a náboji do střelných zbraní. Po příjezdu na místo události policejní pyrotechnik určil, že jde o malorážové náboje, dělostřeleckou minu ráže 50 mm a ruční granát F1. Jednalo se o munici z druhé světové války, kterou zajistil a z místa si ji odvezl s sebou.  Vše se obešlo bez komplikací.

Auto není k nalezení
DĚČÍN – Majitelka osobního automobilu zn. Škoda Octavia kontaktovala v neděli čtrnáctého ledna dopoledne policisty. Z jejích slov vyplynulo, že v noci ze soboty na neděli mohlo dojít ke krádeži jejího vozidla, které bylo od sobotního odpoledne odstaveno nedaleko křižovatky ulic  Labské ulici a 28. října v Děčíně.  Policisté vyhlásili po osobním automobilu v barvě černé metalízy s českými registračními značkami celostátní pátrání, zajistili blokaci dokladů od vozu a oznamovatelkou sepsali trestní oznámení. Jeho zmizením utržila ztrátu ve výši sto padesáti tisíc českých korun. Strážci zákona případ prověřují s ohledem na přečin krádeže.

Všímavá kamarádka
VARNSDORF –  Varnsdorfští policisté ve spolupráci se svými kolegy z Německa v sobotu čtrnáctého ledna letošního roku spolupracovali na nálezu osobního automobilu zn. Škoda Fabia. Červený vůz byl koncem loňského listopadu odcizen jeho majitelce v sousedním Německu. Její kamarádka odstavený vůz poznala, kontaktovala policisty a ti vůz parkující v Pražské ulici  ve Varnsdorfu zajistili. Po jeho ohledání a dalších procesních úkonech bude vůz policisty navrácen zpět do jejího držení.

Jak na Nový rok, tak po celý rok …
VELKÝ ŠENOV – Šestnáctého ledna letošního roku velkošenovští policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže jednadvacetiletému mladíkovi, který má na svědomí krádež březí samice králíka domácího. Při cestě z novoroční oslavy se zastavil u králíkárny známého a svévolně si z ní odnesl zvíře v hodnotě šesti set českých korun.  Posléze vyšlo najevo, že má „na triku“ i odcizení volně odloženého lamelového roštu z chodby činžovního domu.  Za jeho přešlapy se rýsuje škoda ve výši bezmála 2.700,- Kč. Policistům, prověřujícím nedávné incidenty, se plně doznal.

Děčín 17. ledna 2018
nprap. Petra Trypesová
Oddělní tisku a prevence Děčín