Rubriky
Sport Zprávy

Preview před utkáním BK ARMEX Děčín – JIP Pardubice

knbl-bk-armex-decin---jip-pardubice-8672_27[1]Český pohár mužů se pomalu blíží ke svému závěrečnému turnaji. Předtím je však ještě zapotřebí odehrát poslední 6. kolo, z něhož vzejdou tři poslední celky, které ve Final tour doplní pořádající Prostějov.

Válečníci se v této soutěži už téměř dva roky nepředstavili před domácím publikem, tento pátek se to však změní a jejich příznivci se mohou těšit na opravdovou lahůdku. Do ARMEX Sportcentra totiž dorazí obhájce loňského prvenství v ČP, kde ve finále poměrem 87:67 porazil právě Děčín. Naši, jenž se poslední dva ročníky vždy probojovali až do finále, tedy mají jistě o motivaci postaráno, ale v cestě jim bude stát velmi silný soupeř. Ten je v tabulce Kooperativa NBL na 2. místě za Nymburkem, jehož zatím jako jediný český tým dokázal v této sezóně porazit. Navíc  zvládá i účast v evropském FIBA Europe Cupu, kde se probojoval do druhé fáze, a naposledy (10. ledna) skolil doma francouzský tým Pau-Lacq-Orthez 92:77.
Svěřenci trenéra Levella Sanderse vstoupili do letošního Českého poháru stejně jako další týmy z nejvyšší české soutěže až ve 4. kole, kde se dost nadřeli na postup přes druholigový BK Klatovy, jenž porazili až díky lepší druhé půli 53:76 (25:32). V 5. kole pak zajížděli do Kolína, kde se rozhořela tuhá bitva a hosté ji vyhráli výsledkem 71:75.

To naši nejprve jasně porazili prvoligovou Plzeň 50:113, poté s přehledem vyřadili svého severočeského rivala, ústecké Pandy 64:79. V probíhající sezóně se Děčín s Pardubicemi již jednou střetl a doma vyhrál 79:73.

Pardubice se spoléhají především na trojici amerických borců, Burnetta, Autreyho a Walla, ty pak z českých hráčů doplňují především Švrdlík a Škranc.

Vzájemný zápas v KNBL:
BK ARMEX Děčín – BK JIP Pardubice 79:73 (nejlepší střelci: Vyoral 22, Pomikálek 22 – Burnett 20, Autrey 17, Švrdlík 10)

Na utkání platí permanentky na Kooperativa NBL, výše vstupného bude rovněž shodná s ligovými zápasy.

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta