Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoTelevize nedorazila
DĚČÍN – Seniorka z Děčína se nedávno zřejmě stala obětí podvodu. Na internetu ji zaujala nabídka prodeje televizoru zn. Samsung. Prostřednictvím zaslaných instrukcí k nákupu odeslala v závěru letošního února částku přesahující pět tisíc českých korun. Vzápětí obdržela informaci o přijetí platby s příslibem zaslání uhrazeného zboží do deseti dnů. Bohužel zboží ani peníze zpět oznamovatelce nedorazily, a tak se obrátila na děčínské policisty. Strážci zákona případ prověřují s ohledem na přečin podvodu.

Věci přes sto tisíc
RUMBURK – Rumburští policisté pracovali od dvaadvacátého února letošního roku na několika případech krádeží, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Za jejich naplněním se skrývá dvojice ze Šluknovského výběžku, která od konce února do poloviny března letošního roku nevítaně navštívila různá místa ve Varnsdorfu, Rumburku, Jiřetíně pod Jedlovou i Chřibské. Ve zmiňovaných lokalitách se obyvatelům ztratila převážně jízdní kola. V Jiřetíně pod Jedlovou postrádají indukční vařič. V Chřibské zmizelo nářadí s grilem. Součtem všech položek, uvedených v policejních protokolech, se škoda vyšplhala ke sto tisícům českých korun. Policisté jejich nevítané návštěvy odhalili v sedmi trestných činech a dvou přestupcích. Proti mladým mužům zahájili trestní stíhání pro výše uvedené přečiny. Mladší z nich byl devatenáctého ledna eskortován do vazební věznice, jelikož na něj byla uvalena vazba. Druhý je vyšetřován na svobodě.

Prohlídka je přiměla k rozhodnutí
RUMBURK – Sedmnáctého března letošního roku policisté z Rumburku zahájili trestní stíhání sedmdesátiletého muže z Rumburku. Obviněný senior čelí následkům přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, jelikož v období od začátku roku 2014 do poloviny letošního březnaměl na různých místech v Rumburku prodávat psychotropní látku metamfetamin zv. pervitin. V souvislosti s prověřovaným případem provedli rumburští policisté čtrnáctého března letošního roku domovní prohlídku v místě bydliště obviněného společně s prohlídkou jiných nebytových prostor, při kterých byly nalezeny plastové sáčky s usušenými rostlinným materiálem i sypkou látkou, plastové a plechové kanystry, teploměry a další věci, které mohou sloužit k nedovolené výrobě zakázaných látek. Případ byl předán na Okresní státní zastupitelství v Děčíně.

Vytrhnul mu z ruky telefon
DĚČÍN – Následkům přečinu krádeže čelí od jednadvacátého března letošního roku také pětadvacetiletý muž z Děčína. Začátkem letošního března měl bez použití násilí připravit o mobilní telefon zn. Samsung odpovídající částce 3.640,- Kč místního obyvatele, se kterým se setkal Děčíně u prodejny s květinami na průtahu. Zmocnil se jej vytržením z ruky oznamovatele a vzápětí se dal na útěk. V průběhu prověřování ohlášené nepříjemnosti byl odhalen nejen nenechavec. Policistům se podařilo i vrátit mobilní telefon zpět jeho majiteli. Březnová krádež je zpracovávána ve zkráceném přípravném řízení.

Nemůže je nalézt
DĚČÍN – Místní policisté prověřují od devatenáctého března letošního roku ztrátu věcí z dílny v Hrnčířské ulici v Děčíně. Ze zdejších prostor zmizelo během dvou dní v polovině letošního března jízdní kolo společně s pracovním nářadím a měděnými komponenty. Chybějící věci ohodnotil jejich majitel částkou 9.700,- Kč. Oprava poničených dveří vychází předběžně na dva a půl tisíce českých korun. Ohlášený případ prověřují policisté především s ohledem na přečin krádeže.

Postrádá auto
RUMBURK – Policisté z Výběžku šetří od devatenáctého března letošního roku možnou krádež osobního vozidla ve Filipově na Rumbursku. Majitel zeleného Seatu Alhambra s českými registračními značkami zjistil v pátek osmnáctého března večer, že u domu již nestojí odstavené auto. Na místě parkování našel už jen hromadu drobných střepů, pravděpodobně od rozbitého okna. Policisté vzápětí vyhlásili po vozidle v hodnotě pětašedesáti tisíc českých korun celostátní pátrání a pustili se do prověřování možného přečinu krádeže.

Děčín, 23. března 2016
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín