Rubriky
Sport Zprávy

Preview před zápasem BC GEOSAN Kolín – BK ARMEX Děčín

geosan kolinDruhou polovinu základní části tuzemské nejvyšší basketbalové soutěže odstartují Válečníci duelem na hřišti Kolína. Společně s Opavou jsou Medvědi dosud jedinými přemožiteli děčínského výběru! Utkání startuje ve středu 6. ledna 2016 v kolínské hale v 17:45.

Porážku v Kolíně zapsali Tomáš Vyoral a spol. hned v úvodním kole soutěže. Od té doby však tedy prohráli pouze jediné klání a s bilancí 19 výher ku dvěma porážkám vedou tabulku Kooperativa NBL. Svou bilanci a zároveň také skóre si Děčínští vylepšili i díky drtivé víkendové výhře na hřišti Svitav v poměru 93:49 (bodoví tahouni Děčína: Vyoral a Pomikálek po 14, Jelínek 13).

Polabský celek se v tabulce také drží na příčkách zajišťujících postup do play-off. Svěřenci Predraga Benáčka aktuálně figurují na šesté příčce, a to díky devíti výhrám, k nimž přihodili 11 porážek. Zápas 22. kola s Nymburkem sehrají Kolínští až na začátku dubna, takže poslední špíl před utkání s děčínským celkem odehráli 29. prosince 2015, kdy zvítězili na hřišti mmcité Brno 87:79 (nejlepší střelci Kolína: Bakič 18, Machač 14, Glover 13).

Letošní vzájemné zápasy v kostce – základní část KNBL:
Kolín – Děčín 83:82 (nejlepší střelci: Bakič 19, Machač 15 – Stria 28, Vyoral 21)
Děčín – Kolín 86:64 (Pomikálek a Houška po 13 – Skinner 13, Ličartovský 11)

Změny v kádru Medvědů v průběhu letošní sezony:
Příchody:
 Showron Glover (rozehrávač), Lee Skinner (pivot), Christopher McEachin (křídlo).
Odchody: Samuel Faifr (konec profesionální kariéry; křídlo/pivot), Antoine Allen (rozehrávač).

Kromě toho se kolínský celek musel na přelomu listopadu a prosince loňského kalendářního roku obejít v sedmi ligových zápasech (plus jednom pohárovém) bez černohorského křídelníka a svého bodového lídra, Bojana Bakiče, jenž řešil vízové povinnosti.

Ve 4. kole Českého poháru uspěli Středočeši na kurtu týmu Sokol Písek (výhra 84:69) a v pátém kole se 13. ledna představí na hřišti celku Radotínský SK.

Top skóreři Kolína v letošní sezoně Kooperativa NBL:
Bojan Bakič – 15,5 bodu a 6 získaných faulů na zápas
Christopher McEachin – 13,6 bodu a 6 doskoků na utkání; střelba 2 b. 54,2% (48/26)
Showron Glover – 13,5 bodu, 7 asistencí a 5 doskoků na zápas (odehrál zatím jen 2 mače)

Ladislav Faltin
Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta