Rubriky
Sport Zprávy

Tři cenné kovy z mistrovství republiky pro děčínské judistické masters

Judo Jan Březovský, Lenka Königová, Martin Tutko.Nejlepší čeští judisté kategorie masters si, spolu se svými zahraničními kolegy, dali 14. – 15. listopadu dostaveníčko v pražských Vršovicích, kde se konalo Mezinárodní mistrovství České republiky.

V tradičně velmi silně obsazeném turnaji se představili i zástupci děčínských judistů a během bojů na dvou soutěžních tatami o sobě dali pořádně vědět.

Mnohonásobná mezinárodní medailistka a úřadující dvojnásobná mistryně Evropy Lenka Königová opět prokázala, že je v České republice ve své kategorii zcela bezkonkurenční, s přehledem zvítězila a přivezla tak do Děčína zlatou medaili a svůj již pátý titul mistryně České republiky.

V kategorii M7 ve váze do 81kg hájil barvy Děčína Jan Březovský, který po urputných bojích nakonec obsadil stříbrnou příčku a vrátil se tak domů coby čerstvý vicemistr republiky.

Nejtěžší cestu turnajem absolvoval Martin Tutko. V jedné z nejnabitějších kategorií M3 do 90 kg díky své pečlivé fyzické a technické přípravě prošel až do finále, kde svému soupeři podlehl nejtěsnějším možným rozdílem a nakonec skončil stříbrný. V této jedné z všeobecně nejsilněji obsazovaných kategoriích je to fantastický výsledek. Ke svému úspěchu nám řekl: „Cítil jsem se celý den dobře a jednotlivé zápasy mi vycházely, tak jak jsem si přál. Ve finále jsem narazil na velmi silného soupeře a bylo to pak spíš o štěstí. Každopádně jsem s výsledkem i tak velmi spokojený a tuhle medaili si cením pořádně vysoko.“

Všichni tři medailisté tak skvěle reprezentovali nejenom svůj oddíl, ale i město Děčín. Děčínské judo se pod záštitou Domu dětí mládeže soustředí především na práci s dětmi a mládeží a je skvělé, že naše judistické naděje mají možnost sledovat přípravu svých starších a zkušenějších kolegů naživo a vidět tak na vlastní oči, že když člověk skutečně chce a nelituje vynaloženého úsilí, může to dotáhnout opravdu daleko.

Jan Rokůsek, Judo DDM Děčín