Rubriky
Kultura Turisti Zprávy

Výstava fotografií ze dvou kulturních festivalů v Kavárně Na cestě

fotovystavaV pondělí 16. 11. 2015 se v 18.hodin v tréninkové Kavárně-palačinkárně Na cestě na Zámku Děčín uskutečnila vernisáž výstavy fotografií ze dvou kulturních festivalů propojujících dva národy, dva jazyky, dva kulturní pohledy – Festival spojených světů Kramle (Děčín) a Barevná planeta Neudstadt (Drážďany). Oba festivaly bořily bariéry mezi lidmi, kteří se od sebe nějakým způsobem liší – děčínský tradičně propojoval svět lidí s postižením a většinové společnosti, drážďanský otevíral hranice multikulturní společnosti.

Děčínský pořádala Slunečnice a drážďanský Kultur Aktiv, který jako partner se Slunečnicí realizoval společný projekt, podpořený Městem Děčín, Ministerstvem zahraničních věcí a Česko-německým fondem budoucnosti. Děčínskému bylo jubilejních 20 let, drážďanskému 16. Děčínský byl součástí Městských májových slavností v Děčíně, drážďanský zase Drážďanských městských slavností a proběhl asi 2 týdny po děčínském, coby jeho zrcadlová akce.

Výstavu tvoří fotografie děčínských i drážďanských fotografů a bude trvat až do konce roku (v Drážďanech již byla vystavena od 16. 10 do 3. 11. 2015).

Šárka Zimová Dostálová
Foto: Emílie Mrazíková