Rubriky
Sport Zprávy

Zlatý víkend děčínských judistů

ottopavel2Historický úspěch si během třetího listopadového víkendu připsali děčínští judisté Pavel Mahn a Otto Černohorský, když na Mistrovství České republiky v soutěži KATA získali senzační zlaté medaile. Jejich úspěch je o to výjimečnější, že to byl jejich premiérový start.

Novopečený mistr republiky Pavel Mahn shrnul své pocity takto: „Připravovali jsme se na to skoro rok a věděli jsme, že ty medaile visí hodně vysoko. Tahle soutěž je především o přesnosti a precizně předvedených technikách a nám se podařilo udělat méně chyb, než naši soupeři.“

Otto Černohorský okomentoval svůj výkon následujícně: „ Příprava na mistrovství byla tvrdá a stála nás hodně času a úsilí. Jsem moc rád, že se nám ji s Pavlem podařilo zúročit ještě lépe, než jsme doufali.“

Úřadující mistři republiky Pavel Mahn a Otto Černohorský by měli ve stejné judistické disciplíně reprezentovat Českou republiku i na evropské úrovni.

Pouze o den dříve se na stejném místě konalo i otevřené mistrovství ČR v kategorii Masters a i odsud si děčínští judisté, startující pod hlavičkou DDM Děčín, odvezli pěknou kolekci cenných kovů.

Mnohonásobná světová medailistka Lenka Königová potvrdila svoji dominanci a v kategorii F3 ve váze do 78 kg a s přehledem získala zlatou medaili.
O váhovou kategorii níže startovala Alena Jančová – Lazzara, která po skvělém výkonu brala stříbrnou medaili a k zisku titulu jí chybělo snad jenom trochu štěstí.

Mezi muži získal pro Děčín bronzovou medaili v kategorii M7 ve váze do 81 kg Jan Březovský a neztratil se ani Martin Tutko, který v kategorii M3 ve váze do 81 kg ve velmi těžké konkurenci skončil jako pátý.

Jan Rokůsek, Judo DDM, Děčín