Rubriky
Sport Zprávy

Rozhovor s trenérem „A“ mužstva HC Děčín Karlem Chládkem

chládekV nadcházející sezóně II.NHL povedou „A“ mužstvo HC Děčín trenéři Karel Chládek a Radek Hron. Trenéra Chládka jsme se zeptali na pár otázek.

1) V sobotu začíná nadcházející sezóna II.NHL. V úvodním duelu se střetneme s týmem HC Tábor, mužstvem, které předchozí dvě sezony obsazovalo první příčky tabulky. Připravujete se na takové soupeře nějak speciálně, nebo stejně jako na každé utkání?
Tábor je jednoznačně favoritem , ale základ přípravy je stejný a poslední dva tréninky se zaměříme na rozehrávku a přesilovku Tábora.

2) V letošní sezóně už nebude po boku Michala Oliveriuse nastupovat Lukáš Zika, který bude působit v Bílině. Kdo se nám v prvním utkání po boku „Oliho“ představí?
Po boku Michala se objeví Jaroslav Hašek a Daniel Volráb

3) Do týmu se po několika letech vrátili dvě velké osobnosti zmíněné v předchozí odpovědi, Jarda Hašek a Daniel Volráb. Jak se s nimi pracuje a v čem vidíte jejich největší přínos pro tým?
Kluci jsou v pohodě a jdou mladým příkladem. Přínos bude ve větším důrazu před brankou a doufám, že i ve větší produktivitě

4) V přípravě dostali svou šanci také mladíci Kácha, Polák, Kment, Chovanec, Klement a Kvaček. Jak jste s jejich výkony a s výkony celého mužstva spokojen?
Z mladých hráčů byl v přípravě asi nejvýraznější Kment a Klement. Celkem se dá říct, že se kluci snaží, ale ještě chvíli bude trvat než se naučí dospělý hokej. S výkony celého mužstva není úplná spokojenost. Nevyhráli jsme ani jeden venkovní zápas a ani doma to nebylo po herní stránce úplně dobré. Myslím, že to je především dalším omlazováním mužstva a bude to opravdu trvat delší čas než budeme hrát podle našich představ.

5) Mohl byste nám celkově shrnout průběh letní přípravy, měsíce srpna a s tím spojených přátelských utkání?
Hráči kteří trénovali v letní přípravě, byli bez problémů a plán přípravy se podařilo splnit. V srpnu se k nám přidali hráči, kteří dokončovali studium na VŠ a hráči , kteří se připravovali individuálně. Co se týká tréninkového nasazení a snahy trénovat nevidím zatím problém. Přátelská utkání jsem již popsal v minulé otázce, snad jen ještě poznámka, pokud nebyla kompletní první řada vyhráli jsme pouze jedno utkání!

6) Poslední otázka. Zraněný je Lukáš Lavinger, máte jasno, kdo bude do utkání s Táborem nastupovat v pozici 1. brankáře?
Přiznám se, že zatím nemám jasno kdo nastoupí do utkání v pozici 1. brankáře

Děkujeme za rozhovor a přejeme celému týmu hodně štestí v nové sezóně

Zdroj: HC Děčín