Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi drželi krok s Táborem pouze dvě třetiny

Děčínské hokejisty čekala v předehrávce 16. kola dlouhá cesta na led Tábora. Domácí celek už od úvodních minut potvrzoval, proč se nachází v horních patrech tabulky. Grizzly drželi výsledkově krok s domácími první dvě třetiny, nicméně do té poslední jim nevyšel vstup, čehož Kohouti využili a zápas definitivně rozhodli.

Tábor během úvodních minut držel puk na hokejkách, ale vyloženou šanci si nevypracoval. Tu měl až v jedenácté minutě Tomáš Faigl, který pláchl všem, ovšem jeho zakončení vychytal David Gába. Domácí pořádně zahrozili ve 13. minutě, kdy přihrávka zpoza branky našla volného Jiřího Severu, avšak proti němu se vyznamenal Lukáš Lavinger. První změna ve skóre přišla v čase 13:42. David Černý zachytil do rukavic puk, který následně z hranice kruhu poslal parádním bekhendem do horního rohu brány – 0:1. V 16. minutě se v obrovské možnosti ocitl Ondřej Šulek, jenž byl v těsné blízkosti brány, nicméně Lavinger skvěle zasáhl lapačkou, následná rána Tomáše Hubaty šla těsně mimo. Kohouti vyrovnali se sirénou, když využili přesilovou hru. Nahození od modré Matěje Zadražila skončilo až za brankovou čárou – 1:1.

Ve 21. minutě nebezpečně dorážel Radek Seidl, ale Lavinger si povyjel a zmařil šanci. Chvíli potom děčínský strážce svatyně vychytal ve velké příležitosti i Jiřího Říhu. V čase 24:25 Tábor využil přesilovku a převzal vedení v zápase. Jiří Říha bombou z bodu pro vhazování doslova propálil gólmana – 2:1. V čase 28:59 šli domácí do dvoubrankového vedení, Lukáš Prášek nabral rychlost, projel mezi obránci a svou akci zakončil bekhendem pod horní tyčku – 3:1. I na straně Děčína se povedlo skórovat se zvukem sirény. Tomáš Nezbeda si položil brankáře, ale už nestačil zakončit, nicméně do následného pokusu Vladimíra Brože vložil hůl Aleš Macek a využil početní výhodu – 3:2.

Poslední třetina patřila Kohoutům. V čase 41:57 si nabruslil na střed Tomáš Hubata a švihem překonal Lavingera – 4:2. O chvíli později zakončoval u pravé tyče Tomáš Nezbeda, ovšem na Gábu nevyzrál. V čase 45:34 se po střele Kamila Černého odrazil kotouč od zadního mantinelu přímo na hokejku Matěje Zadražila, jenž ho doklepl za záda gólmana – 5:2. O minutu později se prosadil z brejku Lukáš Prášek – 6:2. V čase 48:10 na něho navázal Jakub Matušík, který potrestal vyloučení Medvědů – 7:2. V čase 50:51 ještě jednou skóroval jihočeský celek, Jiří Severa si poradil s dvěma protihráči a následnou střelou rozvlnil síť – 8:2. V čase 54:36 se povedlo Martinu Jursovi snížit, když se z mezikruží trefil přesně mezi betony brankáře a dal definitivní podobu výsledku – 8:3.

HC Tábor – HC Děčín 8:3 (1:1, 3:1, 5:1)
Branky a asistence: 20. Zadražil (Milfait), 25. Říha (Plášil, Matušík), 29. L. Prášek (A. Čížek, Zíb), 42. Hubata (Matušík), 46. Zadražil (K. Černý, Severa), 47. L. Prášek (Dančišin, Plášil), 49. Matušík (Dančišin, Plášil), 51. Severa (Plášil) – 14. Černý (Dej, Brož), 40. Macek (Brož, Sýkora), 55. Jursa (Sýkora, Zedek)

Sestava Tábora:
Gába (T. Dvořák) – Plášil, Hubata, Říha, Gajdolín, K. Černý, A. Čížek – Zadražil, Milfait, Severa – Seidl (C), Matušík (A), Šulek – Dančišin, Zíb, L. Prášek – Nevšímal, J. Duda

Sestava Děčína:
Lavinger (M. Petrásek) – D. Kučera, Vl. Brož (A), Bartoň, Zedek, Kaltenböck, A. Starý – Dej, Macek, O. Sýkora – Chovanec, Jursa, Parshakov – D. Černý, Faigl (C), Nezbeda

Ohlas trenéra Davida Švagrovského:
„V první řadě bych chtěl pogratulovat soupeři, který si i v decimovaný sestavě dokázal najít cestu k vítězství. Co se naší hry týče, tak první dvě třetiny jsme i přes převahu soupeře drželi krok. Myslím si, že díky Lávovi (Lukáš Lavinger), který podal fantastický výkon, jsme byli na dostřel. Ve třetí třetině jsme po dobrém vstupu do úvodního střídání bohužel navázali dvěma, třemi střídáními, ve kterých jsme udělali špatná rozhodnutí a obrovské chyby a ty rozhodly o zápase. Pak už se to víceméně překlopilo na stranu Tábora a na ledě byl jen jeden tým. Vyhráváme zápasy jako jeden tým, tak samozřejmě i jako jeden tým zápasy prohráváme. Musíme se z toho oklepat, připravit se na středu, kdy nás čeká derby a udělat všechno pro to, aby na ledě byl úplně jiný mančaft.“

Zdroj: HC Děčín