Rubriky
Dětem Kultura Turisti Zprávy

Novinky a možnosti výletů koncem prázdnin na Děčínsku

zamek decin_alesoPrázdniny se sice pomalu blíží ke konci, ale i přesto můžete v Děčíně a okolí zažít spoustu zábavy a navštívit zajímavá místa.

Nové informační centrum na vlakovém nádraží v Děčíně

Město Děčín zřídilo ve spolupráci se společností České dráhy a.s. a Společností přátel Děčína Amici Decini turistické informační centrum v budově hlavního nádraží v Děčíně-Podmoklech. Infocentrum je otevřeno denně od 9:00 do 17:00.

Vyjeďte si na zámek ve stylovém Double Deckeru
Dopravní podnik města Děčína Vás zve k projížďce historickým patrovým autobusem Double Decker – Leyland. Autobus bude jezdit Děčínem v sobotu 30.8.2014. Odjezdy z autobusového nádraží jsou v 10:00, 11:00, 13:00 a 14:00 ze stanoviště č. 5, odjezdy ze zámku v 10:20, 11:20, 13:20 a 14:20. Více na www.dpmd.cz.

Ze zámku do zoo turistickým mikrobusem
Až do konce prázdnin můžete využívat tzv. ZZbus – turistickou spojnici mezi zámkem a zoologickou zahradou v Děčíně. Objednávky je možné řešit na pokladnách zámku i zoo a v městském informačním centru „Atlantik“ v nové budově městské knihovny. Podrobnosti získáte tamtéž a na www.idecin.cz.

Průvodcované prohlídky Děčína
„Nejnapínavější momenty v historii Děčína a barokní perly Thunů“, tak se jmenuje komentovaná prohlídka města, kterou můžete zažít každou neděli v Děčíně. Start prohlídek je vždy v 10:00 a ve 12:00 od městského informačního centra „Atlantik“ v nové budově městské knihovny. Více k doptání tamtéž.

Pozvánka na pěší výlet s průvodcem
Obecně prospěšná společnost České Švýcarsko Vás zve na průvodcovaný výlet z Bynovce do Děčína, který se uskuteční dne 6.9.2014 u příležitosti 150. výročí vydání prvního knižního průvodce Českým Švýcarkem (1864). Trasa přes Růžový hřeben a Kvádrberk do Děčína měří 9 km, v cíli proběhne krátký kulturní program. Sraz účastníků je v 9:50 u kapličky v Bynovci (autobusová zastávka).

Zdroj: www.idecin.cz