Rubriky
Sport Zprávy

Děčín na Jablonec nestačil a své první přípravné utkání prohrál

hcdc_vs_vlciMedvědi dnes odehráli první přátelské utkání, a to na ledě Jablonce, na který však nestačili a prohráli 3:5. Do zápasu ještě nezasáhli Jaroslav Hašek, Tomáš Drnec a zraněný Jan Molnár.

První třetina nepřinesla žádnou branku. Utkání odpovídalo začátku sezóny, zejména na děčínské straně, neboť pro Medvědy to bylo vůbec první utkání po zhruba týdnu na ledě. Na domácích hráčích už byla vidět patrná souhra, Vlci totiž už jedno utkání odehráli. Na brankáře Káchu, odchovance děčínského hokeje, šla v průběhu prvního dějství slušná sprška střel, ale dokázal tlaku Jablonce odolat. Po střelách domácích hráčů zazvonila třikrát tyč hostující branky a také asi čtyřikrát už mířil puk do odkryté klece. Jenže pokaždé nebezpečí před Káchovou brankou dokázala děčínská obrana zažehnat. Jablonec také odehrál tři přesilové hry, ale ani v těchto početních výhodách Děčín neinkasoval. Po první třetině se tedy do kabin šlo za stavu, za jakého do utkání nastupovaly oba celky.

Druhá třetina v jejím začátku vyzněla lépe pro domácí Vlky. Ti se totiž hned ve 21. minutě ujali vedení, když se prosadil Bříška – 1:0. Přesně o čtyři minuty později rozvlnili Jablonečtí hostující síť podruhé a šli do dvoubrankového vedení – 2:0. Jenže ve 28. minutě nařídil hlavní rozhodčí ve prospěch Děčína trestné střílení, které poté dokázal proměnit Polák – 2:1. Poté se hrál oboustranně pohledný hokej s několika šancemi jak ze strany Jablonce, tak také i z té děčínské. Když už to ale vypadalo, že ve druhé třetině už žádná branka nepadne, opak byl pravdou. Ve 38. minutě totiž Volráb našel volného Oliveriuse, jenž svoji střelou prostřelil domácího brankáře – 2:2. I druhá třetina tedy skončila remízou.

Další gól padl ve 46. minutě, a to znovu do děčínské branky, když se prosadil Tondr, který svou brankou poslal svůj tým znovu do vedení – 3:2. Na konci 49. minuty se opět prosadili domácí, kteří odskočili znovu do dvoubrankového vedení – 4:2. Od čtvrté domácí branky uběhlo pouhých osmnáct vteřin, když se hráči Jablonce trefili popáté – 5:2 a s Děčínem to nevypadalo vůbec dobře. Medvědi pak dokázali ještě na inkasované branky reagovat, když v 58. minutě skóroval Fojt po přihrávce Kaltenböcka, ale byla to už pouze a jen kosmetická úprava skóre dnešního utkání, které nakonec skončilo 5:3 pro domácí.

HC Vlci Jablonec – HC Děčín 5:3 (0:0;2:2;3:1)
Branky Děčína: 28. Polák, 38. Oliverius, 58. Fojt.

Vendula Zdražilová, HC Děčín