Rubriky
Sport Zprávy

Češi dokonale rozebrali Dány a zvítězili 4:0

hokej repre hc decinK prvnímu utkání ze dvou nastoupili čeští reprezentanti ve čtvrtek 10. 4. 2014 v rámci Euro Hockey Challenge na děčínském ledě proti reprezentačnímu výběru Dánska. A zápas vzali takřka od jeho počátku do vlastních rukou. Svěřenci staronového kouče Vladimíra Růžičky ukázali, že to s přípravou v Děčíně myslí vážně a předvedli místním divákům opravdu fantastický hokej plný nasazení, skvělého bruslení a i velmi dobrou obranou.

Brankář Jakub Kovář si připsal nulu na svém kontě. I když to chvílemi vypadalo, že neměl prakticky ve svém brankovišti mnohdy co dělat, přesto dokázal pokrýt nebezpečné úniky a hlavně střely dánského celku.

Zápas se hodně povedl dvěma vítkovickým hráčům, Vladimíru Svačinovi a Ondřeji Romanovi, kteří se podíleli na dvou brankách českého týmu. Ondřej Roman si připsal dva přesné zásahy, když vsítil druhou a třetí branku Česka. Vladimír Svačina si připsal u jeho gólů dvě asistence.

Výborně však zahráli všichni hráči Česka. Mnohdy si museli Dánové připadat jako na kolotoči, neboť reprezentanti si v jejich brankovišti doslova dělali, co chtěli a bylo vidět, že utkání v Děčíně neberou na lehkou váhu a před děčínským publikem se předvedli ve skvělém světle.

Dánové ale i přes prohru boj nevzdávali a sympaticky bojovali. Některé jejich akce byly hrozbou v českém brankovišti, tam ale vždy dobře zasáhl Jakub Kovář. Nakonec se ale hokejisté ze Skandinávie nedočkali ani čestného úspěchu.

Zejména jejich brankář Patrick Galbraith i přes čtyři inkasované branky pochytal neskutečné střely českého týmu. Nebýt jeho, byla by výhra obohacena o více, než čtyři góly. Po zásluze pak byl vyhlášen jako nejlepší hráč na straně Dánska. Stejné ceny se dočkal i jeho protějšek na české straně, a sice Jakub Kovář.

Vendula Zdražilová
Zdroj: HC Děčín