Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

MP Děčín_res_alesoDne 1.12.2013 v 23:45 hod. oznámil občan z ul. Jezdecká v DC3, že v jednom z bytů dochází k rušení nočního klidu. Hlídka MP na místě kontaktovala jednadvacetiletého mladíka a jeho o rok mladší přítelkyni. Oba byli opilí a příliš nahlas se mezi sebou bavili. Hlídka MP je poučila o nevhodnosti jejich chování a záležitost vyřešila domluvou.

Dne 4.12.2013 v 02.50 hodin oznámil občan, že v DC3 v ulici Příčná vidí muže, který převrhl kontejner na elektroodpad a teď se snaží do něj dostat. Na místo byly vyslány hlídky MP, které na místě zadržely třiadvacetiletého muže z Děčína. Muž z kontejneru vytahoval staré elektrospotřebiče. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si záležitost na místě převzala.

Dne 3.12.2013 v 23.50 hodin oznámil občan z DC4, že jeho sousedka má velmi hlasitě puštěnou televizi, což oznamovatele ruší. Na místo byla vyslána hlídka MP, která kontaktovala nájemnici bytu, ze kterého hluk vycházel. Ta po domluvě hlídky televizor vypnula. Přestupek strážníci vyřešili domluvou.

Dne 3.12.2013 v 7:01 hodin oznámil občan, že v DC4 údajně spí v jednom z domů nějaký bezdomovec. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jedná o jednatřicetiletého muže z Ústí nad Labem. Hlídka jej z domu vykázala a dohlédla na jeho odchod.

Dne 2.12.2013 v 20:20 hod. oznámil občan, že po ul. Čsl. mládeže v DC4 jede totálně opilý cyklista, který svou jízdou do protisměru ohrožoval bezpečnost dopravy. Hlídka MP se jej pokusila zastavit v ul. Teplická v DC4 pomocí majáků, na což vůbec nereagoval a snažil se vozidlo objet a ujet pryč. Jeden ze strážníků vyskočil z vozidla, doběhl cyklistu a zastavil ho. Muž odmítl s hlídkou MP komunikovat a odmítl i dechovou orientační zkoušku. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si věc převzala k dořešení. Podle zjištění PČR se jednalo o čtyřiapadesátiletého muže z Děčína.

Dne 2.12.2013 v 16:20 hodin oznámil pracovník ostrahy obchodu v DC1, že nalezl v prodejně peněženku s větší finanční hotovostí a různými doklady. Na místo byla vyslána hlídka MP, která peněženku převzala a pokusila se kontaktovat její majitelku. Peněženku hlídka majitelce vrátila v místě jejího bydliště.

Dne 2.12.2013 v 12:12 hodin oznámil občan, že v DC32 v ulici Čsl. Partyzánů pořádají nájemníci již od rána velmi hlučnou diskotéku. Na místo byla vyslána hlídka MP a rovněž asistenti prevence kriminality. Hlídka zjistila, že hluk dělá dvaatřicetiletá žena. Ta na pokyn hlídky hudbu vypnula. Jelikož se tato situace neustále opakuje, bylo hlídkou sepsáno oznámení a její jednání bude následně řešit příslušný správní orgán magistrátu.

Dne 1.2.2013 v 21:21 hod. oznámila devatenáctiletá dívka, že ji její přítel vyhodil z bytu a ona teď stojí před domem v DC6 bez věcí a neví, co má dělat. Hlídka MP oznamovatelku na místě kontaktovala. Strážníci poté kontaktovali jejího pětadvacetiletého přítele. Za asistence hlídky MP si dívka vzala z bytu své věci a hlídka MP ji převezla do v DC1.

Dne 1.12.2013 v 10.25 hodin oznámil občan, že v DC 32 v ulici Kamenná se někdo přehrabuje v kontejneru na odpad. Na místo byla vyslána hlídka MP, která po příjezdu na místo zjistila, že se jedná o dvaatřicetiletou ženu. Hlídka jí nařídila nepořádek uklidit a z místa ji vykázala. Záležitost strážníci vyřešili domluvou.

Dne 30.11.2013 ve 20.45 hod. oznámil občan z DC32, že jeho soused má hodně hlasitě puštěnou hudbu a jeho malé děti nemůžou spát. Chtěl na to souseda upozornit, nikdo ale na zvonění nereaguje. Na místo byla vyslána hlídka MP, která oznámení potvrdila. Hlídka kontaktovala nájemníky dotyčného bytu. Strážníkům otevřela šestatřicetiletá žena, která se omluvila s tím, že slaví narozeniny. Hudbu ihned ztišila a okno uzavřela. Strážníci přestupek vyřešili domluvou.

Dne 30.11.2013 ve 20.10 hod. oznámil řidič, že zaparkoval na malém parkovišti v ul. Tyršova v DC1, před něj do zákazu stání zaparkoval jiný řidič a brání mu v odjezdu. Hlídka MP na místě zjistila majitele špatně parkujícího auta. Majitel se vzápětí ke svému vozidlu dostavil. Jednalo se o pětadvacetiletého muže z Děčína. Hlídka přestupek vyřešila na místě uložením blokové pokuty.

Dne 29.11.2013 v 13:55 hod. oznámil občan, že dva muži nesou do sběrného dvora v ul. Litoměřická v DC3 sloup veřejného osvětlení. Hlídka MP na místě zadržela třiadvacetiletého a devatenáctiletého muže. Dvojice v DC3 sebrala sloup veřejného osvětlení, který byl připraven k instalaci. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si věc převzala k dořešení.

Zdroj: MP Děčín