Rubriky
Sport Zprávy

Děčínský kapitán o receptu na Nymburk, prolomení prostějovského prokletí i faktoru Bartoň

Jakub HouškaPoslední dva předvánoční domácí zápasy Válečníků před vyprodanou arénou přinesly skvělou podívanou. Nejprve svěřenci Pavla Budínského oplatili Ústí nad Labem porážku z prvního letošní derby a srovnali tak s ním „účty“. Druhý špíl proti Nymburku byl také dramatický, ale obhájce titulu v závěru utkání díky svým zkušenostem i širší lavičce nakonec dva body urval pro sebe. I přes porážku se ale Bosák a spol. dočkali potlesku diváků vestoje! Jak moc si této podpory váží celý tým? I tom jsme si v obsáhlém rozhovoru povídali s kapitánem týmu a velkým děčínským srdcařem Jakubem Houškou.

Koubo, v posledním předvánočním klání jsme dokázali doma výrazně potrápit Nymburk. Jsi jako kapitán na tým stejně hrdý jako kouč Pavel Budínský?
Tak určitě!… Né, vážně, myslím si, že se ten zápas celkem vyvedl. Myslím, že jsme Nymburku byli rovnocenným soupeřem a ten, kdo přišel, tak určitě nemohl litovat. Bylo vidět, že to i lidé ocenili, protože jsme opět zažili skandovaný potlesk po prohraném zápase. A to nemluvím o děkovačce…

Čím jsme podle tvého názoru obhájce titulu nejvíce trápili?
Myslím, že jsme celkem dobře bránili, přidali k tomu velké nasazení – a to možná dělalo Nymburku trochu problém. A také nás hrálo šest proti pěti, protože domácí fandové byli náš šestý hráč. (úsměv)

A je to i ten faktor, proč se nám na Nymburk daří dlouhodoběji? Nebo v tom hraje roli ještě i něco dalšího?
Tak určitěěě… Nymburk také moc dobře ví, že to s námi u nás nemá lehké – a my si také věříme. Je to vždy parádní utkání. Nehledal bych v tom něco dalšího, člověk se vždy vybičuje k tomu nejlepšímu nebo se o to alespoň snaží. Vlastně zažíváme to, co všechny ostatní týmy proti nám.

Proběhlo před utkáním či během něj nějaké hecování s ex-děčínskými Pavlem Houškou a Tomášem Pomikálkem?
Nene, nic. My jsme je rádi opět viděli, a to jak při zápase, tak i po něm. Máme kluky moc rádi, protože jsme toho s nimi dost zažili. A tak je to setkání vždy super.

Nedávno se nám po několika letech podařilo zvítězit také v Prostějově. Čím to bylo, že jsme tuto černou sérii dokázali prolomit?
Hodně jsme věřili, byli jsme odhodlaní, soustředění a relativně dobře jsme plnili náš plán. Byla to ta chvilka, kdy byl náš tým na té vlně, co letos prožíváme, nahoře. (usměje se)

A naopak, která z porážek v poslední době tě nejvíce mrzí? A proč?
Asi USK a Opava, bylo to doma a měli jsme vyhrát. Oboje bylo hodně blízko a bohužel to nevyšlo.

Náš tým po utkání se Svitavami opustil zkušený Luboš Bartoň. Co podle tebe týmu přinesl a jak moc mu zkraje sezony pomohl? Kde vidíš jeho největší přínos?
Pomohl, to je jasné. Faktor Bartoň fungoval vyborně a tým byl ze začátku na velké vítězné vlně. Luboš pomohl i během tréninku, po tréninku a tak celkově. Něco zažil – a především pro ty mladé kluky to byla velká zkušenost. Vždyť oni ho měli na plakátech doma…

Kvapem se nám blíží vánoční svátky. Jak je budeš letos trávit?
Já s rodinou, moc se na to těším. Na pár dnů úplně vypnu a budu se věnovat jen jim a mlsat. (rozesměje se)

Co bys k Vánocům chtěl popřát válečnickým tifosi?
Krásné a klidné Vánoce, jen samou radost během nich, úsměv na tváři a dobré chutnání. A také nezapomenout na 28.12. a na USK. V novém roce poté hlavně zdraví, hodné lidi kolem sebe a abychom spolu zažili co nejvíce děkovaček a kotrmelců. (usměje se)

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta