Rubriky
Sport Zprávy

Děčín v odvetě uspěl

PelhrimovPelhřimov porazil 6:2 a odčinil tak středeční debakl z Nymburka

Poslední utkání v roce 2013 sehráli hokejisté Děčína na svém ledě, když v odvetě vyzvali Lední Medvědy z Pelhřimova. A svým divákům dali skvělý vánoční dárek v podobě vítězství 6:2. V dresu s Medvědem na hrudi se již představila staronová tvář v brance, a sice Martin Volke.

Utkání začalo hned od začátku útočně z obou stran, když hned oba týmy hrozily před brankou soupeře. Skóre se měnilo celkem brzy. Už na začátku šesté minuty otevřel účet sobotního klání RADIM VACEK, který tečoval za záda hostujícího brankáře nahození Motejlka od modré čáry – 1:0. Od vhazování ve středním pásmu uplynulo přesně čtrnáct vteřin a Děčín vedl od dvě branky. Po vyšachování hostující obrany dostal puk na svou hokejku LUKÁŠ ZIKA, který svou prudkou střelou poslal puk za záda Dusíka – 2:0. O dvě minuty později se ale hosté dokázali dostat Děčínu na dostřel jediné branky. Po krásné kombinaci totiž dokázal vymést pavučiny v domácí síti TOMÁŠ PLACHÝ a jeho tým tak byl znovu ve hře – 2:1. V deváté minutě musel Volke zasahovat proti střelci první branky Pelhřimova Plachému, když včas dokázal jeho šanci příložníkem pokrýt. Stále pokračovala hra nahoru dolů a jak Medvědi tak i Lední Medvědi si vypracovali další slibné šance. V 17. minutě vyslal jedovatou střelu od modré čáry Stezka, kterou ale fantasticky pokryl Dusík. Minutu na to už Děčínští branku vstřelili, ale ta nakonec nemohla být uznána pro předchozí postavení mimo hru. V samotném závěru první třetiny ještě zahrozili hosté Martinem Hadravou, který nechal vyniknout Volkeho po střele od kruhů. Poprvé do kabin se tak šlo lépe domácím, kteří si vypracovali jednobrankový náskok.

Ve 22. minutě druhé třetiny se do šance na vyrovnání dostal hostující Votápek, ale svou nenápadnou střelou Volkeho nepřekvapil. Poté si obrovský tlak vytvořili hráči Děčína, kdy se musel Dusík ve svém brankovišti hodně co otáčet a zlikvidoval v rozmezí tří minut šest děčínských střel. Jenže nakonec přeci jenom inkasoval v polovině 28. minuty, když se DAVID MERTA mohutně napřáhl ke své střele a ta už za zády Dusíka skončila – 3:1. Ve 29. minutě ujel ve vlastním oslabení pelhřimovský Svoboda, který Volkeho překonal, ale puk nakonec skončil jen na spojnici děčínské branky. Hosty tato situace nakopla a brzy se dočkali opět důležitého kontaktního gólu, jehož autorem se stal DOMINIK KASALÝ, jenž využil přesilovou hru – 3:2. Jenomže to Medvědy nijak nemrzelo. O dvě minuty později taktéž svou početní výhodu dokázali potrestat LUKÁŠEM ZIKOU a znovu vedli dvoubrankovým rozdílem – 4:2. Za tohoto stavu se poté šlo podruhé do kabin.

Na začátku třetího dějství se dvěma šancemi, proti kterým musel zasahovat Volke, prezentovali hosté. Ale v obou případech si Volke poradil. Ve 43. minutě se potvrdilo pravidlo nedáš dostaneš. Nejprve se v šanci ocitl Pelhřimov, ale Vylíčil neuspěl. Poté se do následného protiútoku dostali Medvědi a byli úspěšní. TOMÁŠ FAIGL byl přesnou přihrávkou vyzván k samostatnému úniku, který také přetavil v pátou branku Děčína – 5:2. Chvíli na to Šetka střelou od vrcholu pravého kruhu nechal vyniknout Dusíka, který jeho projektil svou lapačkou dokázal zlikvidovat. Ve 47. minutě už ale musel znovu lovit puk ze své sítě. DAVID MERTA poslal puk takřka do odkryté klece a jeho tým vedl o čtyři branky – 6:2. Jenže ani za tohoto stavu se Pelhřimovští nevzdávali a sympaticky nadále útočili. Osm minut před sirénou se Kubát dostal do samostatné akce a nabruslil si až před domácího brankáře. Ten však dokázal včas přiložit svou hůl a jeho nebezpečný výpad zlikvidoval. Závěr utkání patřil Děčínu. Nejprve Volke vyslal Mertu svou přihrávkou do samostatného úniku, tomu ale před hostující brankou nevyšlo zpracování puku, a tak si Dusík mohl oddychnout. A v 60. minutě pak Merta orazítkoval hostující tyč. Nicméně skóre se již na ukazateli neměnilo a zastavilo se na výsledku 6:2. Medvědi tak své poslední utkání v tomto roce dokázali vyhrát a svým fanouškům tak nadělili předčasný vánoční dárek.

HC Děčín – HC Lední Medvědi Pelhřimov 6:2 (2:1;2:1;2:0)
Branky a nahrávky: 6. Vacek (Motejlek), 6. Zika (Faigl, Oliverius), 28. Merta (Racek, Kaltenböck), 36. Zika (Procházka, Oliverius), 43. Faigl (Oliverius, Zika), 47. Merta (Racek, Hříbal) – 8. Plachý (Novotný), 34. Kasalý (Plachý, Štěpánek)

Sestava HC Děčín:
Volke (Šticha) – Procházka, Stezka, Kaltenböck, Molnár, Motejlek, Müller – Faigl, Oliverius, Zika – Hříbal, Merta, Racek – Drnec, Šetka, Vacek – Bačák, Strnad, Fojt

Vendula Zdražilová, HC Děčín