Rubriky
Sport Zprávy

Děčín ztratil ve třetí třetině dvoubrankové vedení a v Táboře nakonec prohrál

taborDo Tábora zajížděli hokejisté Děčína v sobotu 2.2.2013. Na počátku třetí třetiny se dostali do dvoubrankového vedení, o to ale bleskurychle přišli. Tábor totiž v rozmezí necelých dvou minut utkání otočil na svou stranu a sebral Děčínu tři body.

Utkání pro hosty začalo více než dobře. Už ve druhé minutě totiž poslal Medvědy do vedení JAN MOLNÁR, který svou střelou dokázal poslat puk za záda domácího brankáře – 0:1. V 5. minutě se ve velké šanci před Lavingerem ocitl Kolomý, puk se mu ale do branky propasírovat nepovedlo. O chvíli později nastřelili Táborští dokonce tyč branky Děčína. Tlak Kohoutů však nakonec vyústil ve vyrovnávací branku. V čase 8:01 byl proti Lavingerovi úspěšný JAKUB MATUŠÍK a srovnal s Děčínem krok – 1:1. Jenže Děčínští opět útočili, Růžek si vypracoval dvě obrovské šance, Klestil v brance domácího celku však vzdoroval. A ani Dvořák nedokázal znovu strhnout vedení na stranu Děčína, provětral jen betony Klestila. Ve 13. minutě se hosté museli bránit dvouminutové přesilové hře Tábora, která byla rovnou dvojnásobná. Té se ale dokázali ubránit a udrželi nerozhodný stav. Do konce třetiny se již nic vážnějšího nestalo, a tak se poprvé do kabin šlo za stavu 1:1.

Ve 24. minutě druhého dějství ujel sám Matušík až před Lavingera a poslal přihrávku na volného Šulčíka, ten byl ale na Lavingera krátký. Stejně tak si za chvíli počínal i Hájek. Ve 28. minutě prosvištěl po jedné ze střel hostí puk brankovištěm Klestila, ale puk za jeho zády neskončil. Ve 32. minutě už ale ano. VÁCLAV RACEK vyslal na Klestila nechytatelnou střelu švihem pod víko jeho branky a hosté znovu vedli – 1:2. Poté měli Medvědi výhodu přesilové hry, která trvala 65 vteřin. Tábor se ale dokázal ubránit a tak stále držel s Děčínem krok. V závěru třetiny si ještě vypracovali šanci hosté, ale další branku se jim vsítit již nepodařilo. Po druhé třetině se lépe do kabin šlo hostům, kteří si vypracovali jednobrankové vedení.

To ale trvalo jen do 51. minuty třetí třetiny. Pouhých čtrnáct vteřin po úvodním buly totiž na ukazateli skóre svítil stav 1:3. MICHAL OLIVERIUS dorazil svou vlastní střelu a Klestil lovil znovu puk ze své sítě. V tuto chvíli to vypadalo, že hosté budou v tomto zápase úspěšní. Opak byl ale pravdou. Táboru totiž stačily necelé dvě minuty na to, aby utkání otočil. A všechny branky dal z přesilových her. Nejprve v čase 43:27 snížil na rozdíl jediné branky MARTIN HAVRAN – 2:3. 44:19 a další využití početní výhody Tábora zásluhou ROMANA ŠULČÍKA, který tečoval střelu Kolomého a bylo vyrovnáno – 3:3. Jenže rozhodčí hned poslal hosty do dalšího oslabení a obrat byl na světě. V čase 45:15 FILIP KOLOMÝ překonal Lavingera a mohl se radovat z dokonalého obratu ve prospěch svého týmu – 4:3. Předchozí dění na ledě hosty totálně rozhodilo a i když se snažili se zápasem ještě něco udělat, marně. Nic se nedařilo, naopak Tábor byl pochopitelně v laufu. V 53. minutě využil přesilovou hru 5 na 3 RADEK SEIDL a o zápase tak bylo rozhodnuto – 5:3. V 55. minutě hráli Táborští opět 5 na 3 a znovu udeřili. JAN KANOV otřel svou střelu o tyčku branky hostí a puk tak skončil v síti – 6:3. Do konce třetí třetiny se už nic podstatného nestalo, a tak si hosté z ledu Tábora nepřivezli ani bod.

HC Tábor – HC Děčín 6:3 (1:1, 0:1, 5:1)
Branky a nahrávky: 9. Matušík (Seidl), 44. Havran (Trieb, Kolomý), 45. Šulčík (Kolomý), 46. Kolomý (Šulčík, Havran), 53. Seidl (Matušík, Černý), 55. Kanov (Matušík) – 2. Molnár (Baránek), 32. Racek (Baránek), 41. Oliverius (Vávra)

Sestava HC Děčín:
Lavinger – Stezka, Dvořák, Hříbal, Molnár, Filipovský, Grin, Kaltenböck, Nikl – Zika, Oliverius, Vávra, Hošek, Růžek, Pořick, Drnec, Baránek, Racek

Vendula Zdražilová, HC Děčín