Rubriky
Sport Zprávy

Triáde aneb rok triatlonového oddílu 2012

Triatlon-plavání, cyklistika, běh, tento krásný a náročný sport má za sebou další sezónu.

Děčínský triatlonový oddíl Triáde tak může bilancovat svou úspěšnou činnost.
Díky dobrým výsledkům, kvalitním triatlonovým závodům pořádaných v Děčíně a početné členské základně se rok 2012 opravdu vydařil.

V současné době má oddíl 25 aktivních sportovců včetně dětí, kteří se za rok zúčastnili celkem 36 závodů v dospělých i dětských kategoriích a to nejen v České republice, ale i na mezinárodním poli ve Španělsku, Německu, Norsku a na Slovensku.Celkově to bylo přes 100 individuálních startů v tomto náročném sportu.

Jako výkon roku byla ohodnocena účast Daniely Galandrové a to absolvováním nejtěžší distance jaká se v triatlonu koná a tou je IRONMAN (3,8 km plavání, 180km cyklistika a 42 km běh), který se konal v Kolíně nad Rýnem.

K ní se ještě na této náročné distanci přidali Jaroslav Hauzírek na Mistrovství ČR, Petr Rouček, Martin Fibich a Marek Peterka.

Zároveň si Děčínští závodníci přivezli několik umístění na stupních vítězů.
Posledním startem roku byl tradičně terénní triatlon u Máchova jezera-Macháčský pohodář, kterého se zúčastnilo přes 300 triatletů všech věkových kategorií.

Samozřejmostí je účast členů oddílu na dalších sportovních akcích jako jsou atletické závody včetně maratónů, závody na horských kolech a další.

Triáde,to jsou i velké sportovní akce pořádané v Děčíně tímto oddílem.
V červenci to byla tradiční Xterra Děčín-závod českého a německého poháru v terénním triatlonu s mezinárodní účastí včetně dětského závodu. Tento závod má již svou stálou pozici v kalendáři triatlonové federace.

V srpnu navazuje Iron Dumping aneb Železný knedlík, který je závodem pro všechny, kdo mají rádi sport a dobrou zábavu.

Nově byl v září, za účasti 167 dětí, uspořádán dětský duatlon ve všech kategoriích od 2 do 15 let, který měl ohromnou atmosféru.

A věříme, že je to velký příslib do budoucna a i ukázka toho, že děti mají chuť sportovat.

Video, fotky a jiné informace naleznete na www.xterradecin.cz a www.cybi.cz/knedlik  

Závěrečnou akcí bude Běh 17.listopadu na 5km na dráze a dětské běhy od 200m po 800m a to díky zakladatelům a mecenášům závodu Jaroslavu Hauzírkovi a Marku Peterkovi.

Jste všichni srdečně zváni a vedle sportovní aktivity můžete uctít tento významný den v historii naší země.

Musíme zmínit jeden velký úspěch na poli pořadatelském. Jeden ze zakladatelů závodu Xterra Děčín a mistr světa v kvadriatlonu Lukáš Matys byl vrcholovým členem pořadatelského týmu olympijských her v Londýně 2012 a na tento úspěch navazuje prací pro Hry Britského společenství 2014 ve Skotsku a to samozřejmě jako muž číslo jedna pro triatlon-blahopřejeme.

Na závěr chceme poděkovat všem, kdo tento nádherný sport podporují a to nejen městu Děčín a našim partnerům, ale i těm kdo se podílejí na pořádání sportovních akcí.

Marek Peterka
www.xterradecin.cz