Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Starosti místa radosti
HŘENSKO – Dvojice návštěvníků jetřichovických zákoutí navštívila místní hostinec. Před restaurací si zaparkovali své koloběžky a když se k nim po občerstvení vrátili, místo zelo prázdnotou. Okradení cizinci se obrátili na policisty ze Hřenska, kterým zmiňovaná lokalita patří do služebního obvodu. Viník se nepřiznal, kola se nenašla, a tak museli návštěvníci pokračovat po svých.

Našla klíče od auta
VARNSDORF – Na parkovišti před místním panelovým domem našla mladá obyvatelka města klíče od vozidla. Jelikož s nimi byl i přívěšek se značkou vozu, našla i odstavené vozilo. Z vozidla odcizila autorádio, to v zápětí nabídla k prodeji a nepojízdný dopravní prostředek svěřila do rukou dvou zájemců, kteří vůz dopravili do sběrny. V ní za něj získali necelých jedenáct stovek, leč po zásahu policie nedostanou nic. Finanční prospěch skončil v rukou majitele vozidla a ziskuchtivá slečna se v tuto chvíli zpovídá spravedlnosti v podobě přečinu krádeže.

Vykutálený domácí kutil
HŘENSKO – Necelých třináct měsíců odebíral majitel rekreační chatky v Růžové elektrický proud Neoprávněně. Když za ním 21. srpna letošního roku přišli pracovníci energetické společnosti, přišlo se i na to, že si šikovný kutil samozvaně upravil přípojku tak, aby nemusel odvádět tak vysoké poplatky. Ty se mu teď nasčítaly a poškozené společnosti musí uhradit fakturu ve výši 5.400,- Kč. K nim navíc přibylo policejní vyšetřování pro podezření z krádeže.

Spravedlnosti neujel
RUMBURK – Rumburští policisté zastavili dnes v Jiříkově krátce po půlnoci řidiče projíždějící Škody Felicie. Jak se později ukázalo, muž neoplýval patřičnými doklady opravňující k jízdě vozidlem, a tak si strážci zákona vyžádali informace vysílačkou. Ukázalo se, že osoba za volantem má vyslovený dvouletý zákaz řízení, čímž porušil další z řady svých současných povinností. Jeho nezodpovědnost vele přes policejní služebnu až soudním dveřím, kde může vyslyšet trest za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Mina v potoce
ČESKÁ KAMENICE – Krátce po devatenácté hodině v pondělí dvacátého srpna byl na místní policejní oddělení oznámen nález podezřelé munice. V potoce ve vísce Jánská na Českokamenicku byla tamním obyvatelem nalezena cvičná šrapnelová mina. Jak se později ukázalo, jednalo se minu z druhé světové války. Na místě přítomný pyrotechnik policejního prezidia si minu dvezl s sebou. Během jejího zajištění nebyl nikdo zraněn a celá akce se obešla bez nutnosti evakuace. Nicméně pyrotechnici varují : „V případě nálezu jakékoliv munice volejte linku 158. S nalezenými věcmi v žádném případě nemanipulujte.“

Přišli na něj
HŘENSKO – Nejznámější společnost nabízející služby v oblasti dodávky plynu se hlásí o svých padesát tisíc, které jí dle oznámení učiněného v pátek sedmnáctého srpna na policejní stanici ve Hřensku dluží osoba, jež si v Ludvíkovicích koncem června letošního roku upravila přípojku plynu ve svůj prospěch. Veškeré okolnosti případu si pod svůj drobnohled vzali policisté ze Hřenska. Jestliže se ukáže, že muž skutečně odebíral plyn neoprávněně, může oznámení skončit přečinem krádeže, z který hrozí ztráta svobody od jednoho do pěti let či peněžitý trest.

Přiznal se
DĚČÍN – Děčínským policistům se minulý pátek podařilo odhalit dalšího pachatele přečinů krádeže a poškození cizí svobody, ke kterému došlo poslední květnový víkend v Plzeňské ulici na Děčínsku. Tamní stánek s občerstvením přilákal nezvaného zákazníka, který při vstupu poničil dveře a odešel s prázdnou. Za s sebou nechal jen šesti tisícovou škodu.

Naloupal si měď
VARNSDORF – Za oběť mu padl vzdělávací ústav sídlící v ulici T.G.Masaryka. Během druhé poloviny minulého týdne vstoupil na území školy, odkud si odnesl na dvě desítky metrů měděného svodu. Odebral i několik parapetů. Při své snaze je získat poničil i část fasády domu. Jako vzkaz zanechal jedenácti tisícovou škodu. Místní zástupci zákona událost zaznamenali do protokolů a jejich další kroky povedou k objasnění případu.

S alkoholem za volantem
VARSNDORF – Ve čtvrtek 16.8.2012 krátce po jednadvacátí hodině zastavila místní policejní hlídka na varnsdorfské Západní ulici osobní vozidlo, za jehož volantem seděl nezodpovědný řidič. Drägerův přístroj vystoupal až za hranici dvou promilí, a tak řidič posilněný alkoholem putoval do policejní cely. Policisté muže druhý den ráno vyslechli a propustili na svobodu. Nyní se nad ním vznáší přečin ohrožování pod vlivem návykové látky

Vykutálený kupec
DĚČÍN – Děčínští kriminalisté od letošního čtvrtka šestnáctého srpna šetří případ nákupu titanového nádobí prostřednictvím úvěru, jehož pořizovatel se nemá k jeho splácení už téměř čtyři měsíce. Na sídlo společnosti do této chvíle nedorazila ani jedna z pravidelných splátek ve výši jednoho tisíce korun měsíčně, ani celková hodnota věcí odpovídající necelým sedmadvaceti tisícům korun českých.

Po kempech řádí zloději
HŘENSKO – Proto si dávejte na své věci pozor. Osobní věci uložené ve stanu či v odstaveném vozidle nejsou v bezpečí, proto je vhodnější využít možnosti sejfů či trezorů na recepci. O tom se mohli přesvědčit další návštěvníci huntířovského kempu, kteří v pátek ráno sedmnáctého srpna zjistili, že jim někdo odcizil ze zamčeného auta doklady s osobními věci v hodnotě necelých sedmatřiceti tisíc korun českých. Přivolaní policisté ze hřenské služebny tak mohli konstatovat už jen přečin krádeže…

Přišel si zdřímnout
DĚČÍN – Známá děčínská pivnice uvítala v sobotu osmnáctého srpna krátce po půlnoci zvláštního návštěvníka. Ten si přišel do jejího lokálu zdřímnout. Když se po několika hodinách probudil, zjistil, že mu v kapse u kalhot chybí peněženka s osobními věcmi. Okolnosti její ztráty šetří policisté z děčínského obvodního oddělení.

nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín