Rubriky
Zprávy

Zpravodajství HZS Ústeckého kraje

požár lesního porostu u Jetřichovic – likvidace
9.11. 8:15 se hasičské jednotky vrátily na místo požáru lesa u Jetřichovic s termokamerou na vyhledání případných skrytých ohnisek v zemi. Nic nebylo nalezeno. V 10:00 byl požár oficiálně zlikvidován.

požár lesního porostu
8.11. 11:21 Na linku tísňového volání byl oznámen požár lesního porostu u obce Jetřichovice. K požáru vyjely jednotky HZS PS Česká Kamenice, SDH Hřensko, SDH Chřibská, SDH Děčín – Staré Město, SDH Česká Kamenice. Požár se nacházel ve velmi obtížně přístupném terénu. Jednalo se o doutnající hrabanku na ploše 200 x 200m. Hasiči, jištěni lezeckou skupinou, nasadili dálkové dopravní vedení vody. V zásahu je 32 hasičů. Požár byl lokalizován v 15:09. 16:14 Pro dnešní den byly hasební práce v lesním porostu u Jetřichovic zakončeny.

únik ropných látek do vody
30.10. 12:32 Na linku tísňového volání byla oznámena ropná skvrna v Jílovské vodní nádrži v Jílovém – Martiněvsi. Na místo vyjely jednotky HZS PS Děčín a SDH Jílové u Děčína – Modrá. Hasiči nainstalovali sorbční hady a provedli posyp hladiny sorbentem. Místo bylo předáno místní jednotce k provádění kontroly a výměně sorbentu.

požár chaty
27.10. 3:07 Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že za hospodou Slovanka ve Velkém Šenově hoří opuštěná chata. K požáru vyjely jednotky SDH Velký Šenov, HZS PS Šluknov a automobilní žebřík z HZS PS Varnsorf. Hořela zahradní chatka 4x4m. Chatka byla požárem zasažená celá, žárem byl poškozen i sousedův skleník. Hasiči požár zlikvidovali v 4:04. Škoda zatím nebyla vyčíslena. Příčina se vyšetřuje.

požár transformátoru
26.10. 22:57 Hasičská jednotka HZS PS Šluknov vyjela do obce Lipová, ke poblíž dětského domova hořel transformátor. Hasiči na místě zjistili, že hoří izolátor. Na místo byli povoláni energetici. Pracovník vypnul proud. Hasiči požár zlikvidovali v 23:41. Škoda byla předběžně odhadnuta na 5 tisíc Kč.

Zdroj: HZS Ústeckého kraje