Rubriky
Zprávy

Děčínská zoo poděkovala adoptivním rodičům zvířat a sponzorům

V neděli odpoledne děkovala Zoo Děčín svým adoptivním rodičům a sponzorům. Připravila pro ně již tradiční Den adoptivních rodičů. Příchozí čekala prohlídka zoo s ředitelkou Kateřinou Majerovou spojená s povídáním o novinkách v zoo, komentovaná ukázka krmení medvědů grizzly, setkání se zvířaty, soutěž o zajímavý balíček cen i předání Malé ceny Ď, kterou zoo uděluje lidem, jejichž adopce nebo pomoc zoo je nějakým způsobem výjimečná.

Pro letošní rok ji získala paní Miroslava Jánská, která od března rok 2005 pravidelně každý měsíc posílá na účet zoo 200,- Kč pro potřeby zvířat a nikdy za tuto svoji aktivitu nepřijala od zoo žádné zvýhodnění. Dalším adeptem na cenu se stal Stanislav Daniš, který při jedné návštěvě zoo zjistil, že mnoho zvířat v děčínské zoo nemá adoptivního rodiče a tak najednou adoptoval drobná zvířata za celkovou částku 15400,- Kč. Jako poděkování odmítl volnou vstupenku do zoo a věnoval ji dětskému domovu Země dětí v České Kamenici. Posledním, kdo si Malou cenu Ď letos zasloužil, byla firma H+M Děčín, která pravidelně už několik let poskytuje ovoce a zeleninu na akce Zoo Děčín a především pak na mezinárodní akci pro handicapované děti známou pod názvem Noc snů.

Odpoledne Dne adoptivních rodičů zpříjemnila návštěvníkům hudební skupina U-Style i malý raut.

Systém adopcí funguje v děčínské zoo již od roku 1991. Dobrá srdce lidí, kteří přispívají na chov zvířat, jsou pro děčínskou zoo velmi důležitá. Za loňský rok se tímto způsobem podařilo vybrat téměř čtvrt milionu korun. Peníze slouží na nákup krmení, veterinární péči i zlepšování životních podmínek. K nejčastěji adoptovaným zvířatům patří želva nádherná, krkavec velký, sýček obecný, psoun prériový nebo mýval severní.  Pozvání na tuto akci letos přijalo více než sto hostů.

Alena Houšková
Zoo Děčín – Pastýřská stěna, p. o.