Rubriky
Kultura Zprávy

Zoo poděkovala adoptivním rodičům zvířat a sponzorům

Více než sto padesát adoptivních rodičů a přátel zoo se sešlo v sobotu 9. září v děčínské zoologické zahradě. Konal se tu tzv. Den adoptivních rodičů, který zoo každoročně pořádá jako poděkování mecenášům za finanční podporu chovaných zvířat. Příchozí si užili společnou procházku po areálu zoo s vrchním chovatelem Petrem Haberlandem, při které se dozvěděli nejen o novinkách a o plánech zoo do budoucna, ale také si připomněli letošní únik celé tlupy makaků. Na závěr nechybělo ani tradiční posezení s občerstvením, ke kterému zahrála skupina Countrybus.

V září čeká návštěvníky zoo ještě jedna zajímavá akce, kterou bude tzv. Noc pro netopýry. V plánu je 22. září od 18 hodin a půjde o procházku po zoo s identifikací druhů, doplněná o přednášku a promítání. Noc pro netopýry je zdarma, platí se pouze běžné vstupné do zoo, ale je nutné si místo rezervovat přes e-shop zoo.

Školní kolektivy mohou po celý měsíc využít i slevovou akci na výukově-zážitkový program s názvem Ptačí podzim. Ten je vhodný je pro předškoláky a 1. stupeň základní školy a vyjde na polovinu běžného vstupného do ZooŠkoly, tedy na 50 korun. Cílem tohoto programu je přiblížit dětem pestrost a rozmanitost ptačí říše a seznámit je se správnou volbou potravy do krmítek při zimním přikrmování. Součástí programu je obrázková prezentace na interaktivní tabuli doplněná o zvuky ptáků, přírodniny k tématu a společná výtvarná činnost.

Bližší informace najdou zájemci na webových stránkách zoo www.zoodecin.cz.

Alena Houšková
Zoologická zahrada Děčín – Pastýřská stěna, příspěvková organizace