Rubriky
Zprávy

Ulice v Březinách budou mít nové povrchy

Kdy budou opravené komunikace v Březinách? Na to se vedení města v poslední době stále častěji ptají místní obyvatelé.

„Tato stavební akce je mimořádně náročná na koordinaci. Neprobíhá zde totiž pouze klasická obnova povrchů, ale dochází k výměně sítí různými dodavateli a investory. V takovém případně je složité skloubit časový harmonogram, vysvětluje náměstek primátora Tomáš Brčák.

Dobrou zprávou pro místní obyvatele je, že pokud budou vhodné klimatické podmínky, do konce listopadu se část rozkopaných komunikací v Březinách dočká nových povrchů. Kompletně by tu práce měly skončit na jaře příštího roku.

V ulici Za Sadem bude v letošním roce dokončena část vozovky (viz oranžová čára na mapě). Kompletní nová skladba vozovky (obě asfaltové vrstvy) by měla být hotová do konce listopadu. Ve zbylé části ulice je potřeba dobudovat splaškovou kanalizaci. Práce na ní budou probíhat od ledna do března příštího roku, teprve pak se zde lidé dočkají nového povrchu.

Pracuje se také v ulici vedoucí od Domu dětí a mládeže dolů do sídliště. V části ulice (viz červená čára na mapě) bude letos dokončena rekonstrukce vozovky, a to, pokud klimatické podmínky dovolí, na začátku prosince. Ve zbylé části ulice bude rekonstrukce vozovky probíhat na jaře roku 2022 z důvodu, že v tomto úseku probíhala pokládka nového kabelového vedení společnosti ČEZ Distribuce, a.s., a zhotovitel revitalizace (Metrostav) již nemohl deklarovat, že by v letošním roce dokončil kompletní rekonstrukci vozovky.

V ulici pod DDM pak bude rekonstrukce vozovky probíhat také až na jaře roku 2022. V tomto úseku byla realizována pokládka nového kabelového vedení společnosti ČEZ Distribuce, a.s., a i v této části bude nově vybudovaná splašková kanalizace – opět se předpokládá, že k tomu dojde v prvních třech měsících příštího roku. V této části bude zrekonstruovaná komunikace pro pěší.

„Samozřejmě vnímáme, že pro místní obyvatele je situace nepříjemná a omlouváme se jim. Jednáme s investory, aby práce skončily co nejdříve. Situaci také komplikuje částečná uzavírka silnice 2/262,“ dodává Tomáš Brčák.

Zdroj: Magistrát města Děčín