V úvodu druhé třetiny přežili Medvědi další dvojnásobné oslabení a ve čtyřiadvacáté minutě pak vyrovnali. V přesilové hře se ujala střela JAKUBA CHRPY, jenž z pravého kruhu propálil Jakuba Jelínka – 1:1. Ovšem příliš dlouho se Medvědi z vyrovnání neradovali, hned o chvilku později totiž poslal Vlky opět do vedení TIBOR HRIC a Děčín znovu musel dotahovat manko – 1:2. V osmadvacáté minutě se z kruhu opřel do střely ONDŘEJ SÝKORA a bylo to 2:2. Přestřelka pokračovala dále, v polovině zápasu šli do vedení zase hosté díky DAVIDU HOMOLKOVI – 2:3. Hned po buly však skóre zase dorovnal JAKUB CHRPA a Medvědům se lépe dýchalo – 3:3. Stejný hráč pak měl další dvě velké šance, na hattrick ale nedosáhl.

Na začátku třetí třetiny v rozmezí jedné minuty padly další dva góly. Vše se opakovalo jako přes kopírák. Vlci se utrhli a po svižné ráně MATĚJE HÁJKA skončil puk v síti, to znamenalo, že Jablonečtí zase strhli náskok na svou stranu – 3:4. Bleskovou odpověď ale našel ROMAN CHLOUBA, jenž překonal Jakuba Jelínka – 4:4. Oba týmy pokračovaly v rychlé hře, skóre se však neměnilo, a to ani po velkých šancích hostujícího Jursy či domácího Zajana. Když už to vypadalo v poslední minutě třetí periody, že se půjde do prodloužení, nebylo tomu tak. Nastavenou hrací dobu odmítl ROMAN CHLOUBA, který z levé strany spíše nahazoval puk na hostující klec, dokonale ale zaskočil Jelínka, protože puk skončil za brankovou čarou – 5:4. Medvědi tak díky tomu získali tři body.

HC Děčín – HC Vlci Jablonec 5:4 (0:1, 3:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 24. Chrpa (Chlouba, Kostourek), 28. Sýkora (Faigl, V. Tůma), 32. Chrpa (Chlouba, Žižka), 46. Chlouba (Chrpa, Žižka), 60. Chlouba (Kostourek, Žižka) – 20. Mrkvička (Abraham, Brokeš), 25. Hric (Mrkvička, Brokeš), 32. Homolka (Bouřil, Jakubec), 45. Hájek (Hric)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Skokan) – Loukota, Kučera, Žižka, Ferbas, Arnold, V. Tůma – Smola, Fojt, Chrpa – Chlouba, Zajan (A), Kostourek – Volráb (C), Sýkora, Horák – Žítek, Faigl (A).
Trenér: Vladimír Kýhos

Vendula Zdražilová, HC Děčín