Rubriky
Zprávy

Svoz komunálního odpadu má zpoždění, prosíme obyvatele města o trpělivost

Protože město Děčín zaznamenalo v poslední době podněty od obyvatel na špatný svoz komunálního odpadu, obrátilo se na Technické služby Děčín, a.s., se žádostí o vysvětlení situace. Zároveň město žádná obyvatele města o trpělivost – podle vyjádření Technických služeb Děčín a.s. (TS) se v posledních týdnech sešlo několik faktorů, kvůli kterým je svoz opožděný a probíhá v jiných termínech, než jsou lidé zvyklí.

Jedním z důvodů, proč je svoz opožděn, je zimní počasí. Ne vždy jsou všechny komunikace ve městě dobře průjezdné. Stává se proto, že se těžká auta do některých ulic nedostanou.

Děčín se také potýká s nárůstem odpadů. Lidé tráví více času doma na home office, školy jsou zavřené a lidé tak z domova produkující více odpadu. Kvůli částečně zavřeným obchodům také lidé využívají více služeb e-shopů, což mimo jiné znamená další nárůst obalů, do nichž je dodané zboží zabaleno.

Větší množství odpadů znamená pro pracovníky TS častější jízdy na skládku komunálního odpadu, což představuje vyšší časovou náročnost pro vytíženost svozových vozů. Vlivem zimního počasí se navíc jízda na skládku může oproti běžnému času protáhnout.

Trasy ve městě proto TS od začátku roku objíždějí v náhradních termínech. Často se proto také stává, že lidé nemají popelnice připravené k výsypu, protože s náhradním termínem nepočítají.

Město Děčín se snaží situaci spolu s TS intenzivně řešit.

Zdroj: Magistrát města Děčín