Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Muž ve vzteku rozbil sklo u vchodových dveří
V sobotu na Starém městě hlídka strážníků zasahovala proti muži, který rozbil sklo u vchodových dveří do panelového domu v ulici Rakovnická. Na jeho čin upozornila městskou policii kolemjdoucí žena. Poté co strážníci muže zajistili, se dotyčný téměř okamžitě ke škodě přiznal. Uvedl, že raději rozbil dveře, než aby udeřil svou matku, na kterou měl vztek. Strážníci věc zadokumentovali a předali Policii české Republiky.

Nezletilá se opila a skončila v nemocnici
Městská policie v Děčíně denně nasazuje do výkonu služby maximální možný počet strážníků, kteří se vedle klasické činnosti věnují i kontrolám dodržování mimořádných opatření. Pohyb lidí venku je po jednadvacáté hodině spíše výjimečný, ale i tak strážníci řeší několik případů. Jeden takový řešili strážníci v pondělí v Boleticích nad Labem, kdy v nočních hodinách potkali rozjařenou skupinku mladých osob. Tito strážníkům jako důvod své noční procházky uvedli, že se sešli za účelem oslavit narozeniny, přičemž jedna dívka měla značný problém se souvislým vyjadřováním. Během kontroly vyšlo najevo, že dívka je nezletilá a pod vlivem alkoholických nápojů. Slečna díky svému stavu a nízkému věku byla převezena do děčínské nemocnice, kde si ji druhý den vyzvedla matka. Strážníci všechny tyto případy pečlivě evidují a oznamují příslušným orgánům k dalším úkonům.

Hlídka zadržela hledaného
Hlídka strážníků ve středu krátce před půl čtvrtou odpoledne v části obce Děčín Podmokly vypátrala osobu v celostátním pátrání. Při kontrole osoby strážníci zjistili, že se jedná o takřka čtyřicetiletého muže, který prochází databází hledaných osob a je na něj vydán příkaz k zatčení. Následně byla osoba převezena na Obvodní oddělení Policie České republiky do ulice Tržní. Zákrok se obešel bez použití donucovacích prostředků.

Opilec rušil noční klid, pak poničil značku
Boletičtí strážníci se v současné době zaměřují především na kontrolu dodržování krizových a mimořádných opatření. Stále se bohužel setkávají s případy, kdy lidé opatření ignorují. Poslední případ řešili strážníci v ulici Kamenná v době zákazu vycházení. Hlídka zjistila skupinku mužů, kteří popíjeli alkoholické nápoje. Strážníci je poučili o jejich nezákonném jednání a nutnosti dodržovat povinnosti vyplývající ze současného mimořádného opatření. Muži se omluvili a z místa odešli domů. Bohužel cesta neproběhla pokojně a jeden muž ze skupinky začal v sídlišti narušovat noční klid hlasitým křikem a pak i ničením dopravní značky. Strážníci museli použít donucovací prostředky a agresivního muže spoutali. Pak jej hlídka převezla do děčínské nemocnice, kde bylo rozhodnuto o umístění osoby do protialkoholní záchytné stanice v Teplicích.

Zdroj: MP Děčín