Rubriky
Sport Zprávy

Preview před 9. kolem nadstavbové skupiny A1 Kooperativa NBL, BK ARMEX Děčín – egoé Basket Brno

Druhou polovinu domácí zápasů v nadstavbové skupině A1 zahájí Válečníci duelem s Brnem, tedy soupeřem, se kterým v této zatím platí „můj dům, můj hrad“. Brno v základní části i nadstavbě uhájilo domácí palubovku, Děčín rovněž v základní části doma vyhrál, a to především díky parádnímu výkonu pivota Roberta Landa, který si připsal triple-double za 13 bodů, 10 doskoků a 12 získaných faulů.

Brno proklouzlo do skupiny A1 z 8. příčky, hned na úvod nadstavby však šokovalo, když doma porazilo Pardubice 81:80 a následně Válečníky 89:70. Dalších šest zápasů ale Moravané prohráli, ten poslední v Pardubicích 73:58 (nejlepší střelci Brna: Farský 13, Geiger 12, Nehyba 9). Brnu v tomto duelu chyběli nejen zranění hráči Reginald Keely a Martin Vyroubal, ale také trenér Chris Chougaz, který od klubu dostal volno, aby se synem mohlo odletět do USA a pomoci mu při výběru univerzity.

Brněnský celek se opírá především o trojici amerických borců, z nichž nejvíce bodů dává rozehrávač Deremy Geiger (16,8), k čemuž přidává takřka 4 asistence na zápas. Druhý je pivot Reginald Keely (13,8), jenž doskakuje přes 6 míčů a získává takřka 5 faulů na utkání. Křídelník Davell Roby doručuje 12,1 bodu a doskakuje necelých 5 míčů na zápas. Soustředit se ale pouze na tuto trojici by byla chyba, protože nebezpeční jsou i čeští hráči – pivot Lukáš Stegbauer (průměr 9 bodů), rozehrávač Radek Farský (7,4) a křídelník Zdeněk Nehyba (5,6).

Celku egoé Basket Brno se daří především střelba za tři body a trestné hody, naopak je poslední v doskocích, asistencích, dvoubodové střelbě a ratingu.

Vzájemné zápasy v základní části KNBL:
egoé Basket Brno – BK ARMEX Děčín 77:68
Farský 19, Keely 17, Geiger 11 – Autrey 14, Feštr 9, Kroutil 9, Grunt 8.
BK ARMEX Děčín – egoé Basket Brno 69:63
Landa 13, Kroutil 13, Feštr 10 – Geiger 15, Keely 11, Roby 9, Stegbauer 9, Farský 9.
Vzájemný zápas v nadstavbové sk. A1:
egoé Basket Brno – BK ARMEX Děčín 89:70
Geiger 22, Stegbauer 18, Keely 14 – Autrey 12, Feštr 10, Landa 10, Ježek 9.

NÁZOR BK DĚČÍN
Pavel Budínský, trenér BK ARMEX Děčín: „Sice jsme zlomili sérii našich porážek, ale nic to nebude znamenat, když výhru z Ústí nepotvrdíme na domácí palubovce. Čeká nás ale nelehký úkol, protože Brno má svoji kvalitu pod košem i na perimetru, má dobře organizovanou hru a budeme se muset mít na pozoru. Brno je nepříjemný soupeř a již nás letos dokázalo dvakrát porazit, takže se musíme důkladně připravit a nedevalvovat úspěch v derby.“

Filip Kroutil, křídlo BK ARMEX Děčín:
„V sobotu k nám zavítá poslední tým skupiny A1, ale to naprosto nic neznamená. Každý je v této skupině nebezpečný, každý chce získat body na venkovním hřišti. Klíčem pro nás bude si pohlídat americkou osu Geiger – Roby, což jsou hlavní tahouni týmu. Pokud navážeme na dobře odehraný zápas v Ústí, věřím ve výhru.“

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta