Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Rvačku ukončil zásah strážníků
Rvačku tří osob oznámil městské policii jeden z asistentů prevence kriminality. Uvedl, že k napadání dochází v ulici Zbrojnická v Děčíně 4. Na místo byla vyslána hlídka městské policie. Strážníci na místě situaci zklidnili a trojici účastníků předvedli na Policii ČR, která si událost převzala k dalšímu šetření.

Lidé si stěžovali na obtěžující prodejce parfémů
Na obtěžujícího prodejce parfémů, který oslovoval kolemjdoucí u hlavního vlakového nádraží v Podmoklech, si včera v dopoledních hodinách stěžovalo několik občanů. Strážníci muže, který odpovídal popisu, zastavili v ulici Čs. Legií. Jednalo se o šestadvacetiletého muže z Ústí nad Labem. Přestupek spočívající v porušení tržního řádu hlídka zadokumentovala a předala k dořešení příslušnému správnímu orgánu Magistrátu města Děčín.

Na stejný případ upozornili občané jen o dvě hodiny později. Podle oznámení se skupinka prodejců parfémů měla pohybovat kolem obchodního domu v Děčíně 5. Hlídka skupinku tří lidí ztotožnila. Jednalo se o dva muže a ženu z Mostu. Dotyční uvedli, že o zákazu prodeje netušili. Hlídka vše zadokumentovala a předala k dořešení příslušnému správnímu orgánu.

Rvačku ukončil zásah strážníků
U fyzické potyčky dvou dívek zasahovala hlídka městské policie v nočních hodinách v děčínské čtvrti Podmokly. Hlídka si při kontrole lokality všimla dvojice dívek, z nichž obě měly na hlavě krvácející zranění. Strážníci situaci zklidnily, obě dívky se ale celou dobu verbálně napadaly a pokoušely se znovu fyzicky napadnout. Jedna z přítomných se pak dokonce pokusila zaútočit na strážníka, hlídka proto musela použít donucovací prostředky a dotyčné nasadila pouta. Strážníci na místo zavolali záchrannou službu a hlídku Policie ČR, která řešení události převzala.

Hledaného předala hlídka policii
Mladíka, který byl na útěku z dětského domova v Lipové, zadržel strážník městské policie při kontrolní činnosti v děčínské čtvrti Boletice. Mladíka, o kterém věděl, že by tou dobou měl být v dětském domově, si všiml u vchodu jednoho z panelových domů. Hledaného předal strážník Policii ČR a o události informoval pracovníky orgánu sociálně právní ochrany dětí.

Dvojice opilců rušila noční klid
Nahlášené rušení nočního klidu řešila hlídka strážníků v obytném domě v ulici Podmokelská v děčínské čtvrti Podmokly. Hlídka kontaktovala nájemníky bytu, ze kterého se ozýval hluk. Podle osobní znalosti hlídky byt obývá invalidní muž, který je téměř neustále pod vlivem alkoholu a jeho partnerka, která v konzumaci alkoholu nijak nezaostává. Opilá dvojice se i tentokrát projevovala velmi vulgárně, se strážníky začala spolupracovat až po zákonné výzvě ke zklidnění s upozorněním, že bude následovat předvedení na Policii ČR. Hlídka přestupkové jednání zadokumentovala a předala k dořešení příslušnému správnímu orgánu.

Zdroj: MP Děčín