Rubriky
Zprávy

Pachové ohradníky v lesích chrání Bynov před divočáky

Odbor životního prostředí děčínského magistrátu ve spolupráci s příslušnými mysliveckými spolky a Lesním úřadem Děčín o víkendu umístil v okolí městské části Děčín – Bynov pachové ohradníky. Ty mají zabránit migraci černé zvěře do této lokality.

Lidé v Bynově si dlouhodobě stěžují na migraci černé zvěře, která se pohybuje v blízkosti paneláků, rodinných domků a zahrádkářských kolonií. Z provedeného šetření jednoznačně vyplynulo, že černá zvěř působí škody na majetku jak lidem, tak i městu Děčín (na jeho pozemcích), navíc může dojít k ohrožení života a zdraví lidí, kteří se v této lokalitě pohybují. V současné době totiž dochází k zabřeznutí bachyní prasete divokého. V lesích byly proto během soboty a neděle umístěny stovky pachových ohradníků. Magistrát města žádá všechny, kteří na ně narazí, aby je nepoškozovali či si je neodnášeli. Zhruba za tři týdny bude nutné provést další postřik, aby byly pachové ohradníky dál účinné.

Pachové ohradníky se zavěšují na větve a patří prakticky k jedinému možnému řešení, jak zabránit migraci černé zvěře. Ta je v okolí Bynova enormní, pachové ohradníky proto byly v lesích rozmístěny v délce přibližně devíti kilometrů.

Zdroj: Magistrát města Děčín